O tanara sanatoasa de 24 de ani a primit permisiunea sa fie EUTANASIATA

life

Medicii din Belgia, tara unde eutanasia in randul oamenilor a fost legalizata in anul 2002, au decis sa-i acorde unei tinere de 24 de ani dreptul la eutanasiere, desi aceasta nu suferea de nicio boala grava sau in stadiu terminal, asa cum prevede legislatia – cel putin teoretic. In urma solicitarii, motivata de recurenta gandurilor suicidare, tanara va primi o injectie letala, intr-un mediu controlat.

Femeia, pe care presa belgiana a prezentat-o sub numele de Laura, marturiseste ca, inca din copilarie, a fost bantuita de ganduri suicidare, iar pana la 21 de ani, cand a devenit pacienta unei institutii psihiatrice, a avut cateva tentative de a-si lua viata. “Pentru mine, moartea nu este o optiune. Daca as fi avut de ales, as alege o viata suportabila, insa eu am facut tot posibilul si am esuat,” spune tanara.

In Belgia, a doua tara din lume care a legalizat eutanasia, dupa Olanda, legislatia le permite medicilor sa-i ajute pe pacienti, la cererea acestora, usurandu-le suferinta cu injectii letale. Cel putin pe hartie, acest lucru este posibil doar in cazul pacientilor a caror boala se afla in stadiu terminal sau care sufera de dureri insuportabile. Cu toate acestea, in ultimii ani, statisticile arata ca a crescut numarul persoanelor care, desi nu sufera de astfel de boli, solicita, uneori cu succes, sa fie eutanasiate, invocand probleme de sanatate mintala.

Eutanasierea pe motive psihologice presupune ca un medic psihiatru sa confirme in scris faptul ca pacientul / pacienta care solicita eutanasia experimenteaza o suferinta psihica accentuata, care nu poate fi rezolvata pe nicio cale care sa i se para acceptabila.

Din cele peste o mie de persoane care au parte in Belgia de sinucidere asistata pe durata unui an, statisticile arata ca circa 50-60 de cazuri sunt ale unor persoane cu suferinte psihice, scrie totb.ro.

Alte cazuri similare au fost ale unei femei de 64 de ani, Godelieva De Troyer, care, desi era sanatoasa din punct de vedere fizic, suferea de depresie, si ale unei alte femei, de 44 de ani, care a cerut injectia letala in urma unor suferinte psihice provocate de psihiatrul care o trata de anorexie si care a abuzat-o sexual. In Belgia, nu a fost inregistrat in cei 13 ani de cand exista legislatia pro-eutanasie, niciun proces legat de abuz in virtutea acestei legi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: