O tanara supradotata din Statele Unite, care a intrat la facultate la 10 ani, si-a luat doctoratul in medicina la 17 ani

externe

Dorothy Jean Tillman II, supradotata, doctorat, 17 ani, medicina

Participarea lui Dorothy Jean Tillman II la festivitatea de absolvire a Universitatii de Stat din Arizona, care a avut loc pe 6 mai, a fost cel mai recent pas in calatoria sa spre invatamantul superior, pe care adolescenta din Chicago a inceput-o atunci cand a urmat primul ei curs la 10 ani.

Intre timp au urmat diplomele de asociat, licenta si masterat.

Cand Tillman si-a sustinut cu succes teza de doctorat, a devenit cea mai tanara persoana – la varsta de 17 ani – care a obtinut o diploma de doctorat in domeniul sanatatii comportamentale integrate la Arizona State, a declarat luni profesorul asociat Leslie Manson in cadrul unui reportaj pentru emisiunea „Good Morning America” de la ABC.

„Este o sarbatoare minunata si speram… ca Dorothy Jean inspira mai multi studenti”, a spus Manson. „Dar acest lucru este inca ceva atat de rar si unic”.

Tillman, supranumita „Dorothy Jeanius” de catre familie si prieteni, este nepoata fostei consiliere municipale din Chicago Dorothy Tillman.

Cand majoritatea elevilor abia invata sa se descurce in scoala generala, mama ei a inscris-o pe Tillman la cursurile universitare prin intermediul College of Lake County din nordul statului Illinois, unde s-a specializat in psihologie si a obtinut diploma de profesor asociat in 2016, potrivit biografiei sale.

In 2018, Tillman a obtinut o diploma de licenta in stiinte umaniste la Excelsior College din New York. Doi ani mai tarziu, ea a obtinut un masterat in stiinte de la Unity College din Maine, inainte de a fi acceptata in 2021 in programul de management al sanatatii comportamentale din Arizona State.

Cea mai mare parte a orelor de curs au fost facute de la distanta si online. Tillman a participat in persoana la ceremonia de absolvire din Arizona State si s-a adresat clasei de absolventi in timpul ceremoniei.

Marti, Tillman a declarat pentru The Associated Press ca isi crediteaza bunica si mama pentru demersurile si succesele sale educationale. Mama fetei, Jimalita Tillman, a spus ca este cel mai mult impresionata de capacitatea fiicei sale de a-si afirma succesele cu gratie, dar si de a intelege cand sa „puna piciorul in prag” atunci cand trebuie sa aleaga intre iesirile sociale si educatia sa.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: