O tara a decis sa interzica Facebook: „Limbaj abuziv impotriva ministrilor, a prim-ministrului, atac la reputatie, defaimare, toate acestea sunt probleme ce ingrijoreaza”

externe

Guvernul din Insulele Solomon a decis sa interzica temporar Facebook din cauza utilizarii abuzive si in lipsa unei reglementari in ceea ce priveste site-ul retelei sociale, a relatat marti presa locala, citata de DPA, scrie Agerpres.

Ministrul comunicatiilor Peter Shanel Agovaka a confirmat decizia pentru ziarul Solomon Times, spunand ca probleme controversate au fost ridicate prin intermediul platformei.

El a precizat ca exista ingrijorari cu privire la lipsa legislatiei care sa „guverneze utilizarea internetului”.

„Limbaj abuziv impotriva ministrilor, a prim-ministrului, atac la reputatie, defaimare, toate acestea sunt probleme ce ingrijoreaza”, a declarat Agovaka pentru Solomon Times Online (STO).

„Utilizarea internetului in Insulele Solomon trebuie acum sa fie reglementata cum se cuvine pentru a ne proteja tinerii de continutul daunator”, a adaugat el.

Agovaka a asigurat ca organizatiile media vor putea in continuare sa functioneze ca de obicei, cu exceptia pierderii accesului la platforma de social media.

Majoritatea mass-media in acest stat insular din Pacific foloseste Facebook si prim-ministrul utilizeaza platforma pentru a transmite live discursuri la nivel national, potrivit STO.

Agovaka a spus ca guvernul are inca nevoie „sa afle cum poate sa faca acest lucru” si nu a specificat cat timp va fi valabila interdictia.

„Operatorii trebuie sa creeze un firewall pentru a bloca Facebook”, a considerat Agovaka.

In prezent, China, Iranul si Coreea de Nord au impus de asemenea interdictie asupra Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: