O tara musulmana a decis ca vaccinarea este obligatorie pentru toti angajatii: „Cu cat ne vaccinam mai multi, cu atat vom fi mai protejati”

externe

Pakistanul a luat miercuri decizia ca vaccinarea impotriva noului coronavirus sa devina obligatorie pentru toti angajatii din sectorul public si din cel privat, facand astfel un pas inainte catre inocularea a 70 de milioane de rezidenti pana la sfarsitul acestui an, informeaza DPA, citata de Agerpres.

Decizia a fost luata de Centrul National de Comanda si Operatiuni (NCOC), care coordoneaza activitatile de combatere a pandemiei de COVID-19 in Pakistan.

„Toti angajatii din sectorul public vor trebui sa fie vaccinati pana pe 30 iunie”, a anuntat NCOC, fara sa precizeze insa termenul limita impus angajatilor din sectorul privat.

Miercuri, Pakistanul a depasit pragul de 10 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 administrate pe teritoriul sau, a anuntat Asad Umar, ministru in guvernul pakistanez si director al NCOC.

„Cu cat ne vaccinam mai multi, cu atat vom fi mai protejati”, a declarat oficialul pakistanez in timpul unei ceremonii organizate la Islamabad.

Pakistanul, o tara cu o populatie de 220 de milioane de locuitori, si-a lansat campania nationala de vaccinare impotriva maladiei COVID-19 in luna februarie si s-a confruntat initial cu anumite probleme cauzate de ezitarea populatiei si de intreruperi ale aprovizionarii cu vaccinuri, insa a depasit acele obstacole si a demarat luna trecuta campania de vaccinare in masa.

Aproximativ 300.000 de persoane din Pakistan se programeaza in fiecare zi la vaccinare, a precizat Asad Umar.

Tendinta recenta de scadere a numarului de cazuri noi le-a incurajat pe autoritatile centrale sa anuleze anumite restrictii antiepidemice, permitand revenirea tuturor angajatilor in birouri si ridicand o interdictie impusa timp de doua zile pe saptamana in ceea ce priveste transportul public intre provinciile tarii.

In ultimele 24 de ore, Pakistanul a inregistrat 1.118 cazuri noi de coronavirus, iar rata de pozitivare a fost de 2,54%.

In total, in aceasta tara au fost raportate 936.131 de cazuri si 21.453 de decese asociate maladiei COVID-19.

Mai mult despre: ,

Comentarii: