O vizita misterioasa din SUA la Bucuresti si radicalizarea subita a lui Liviu Dragnea. Incepe razboiul

analize

Liviu Dragnea a anuntat, duminica si luni, ca „perioada de pace” s-a incheiat si l-a avertizat pe miliardarul american George Soros ca nu va ceda. Avertismentul suna monumental de stupid, putin probabil ca Soros sa aiba habar cine este Dragnea de la periferia Europei, insa totul face parte dintr-o noua strategie de imagine a liderului PSD. O strategie care se pare ca este pusa la cale impreuna cu un fost consilier de campanie al lui Donald Trump, Roger Stone.

La sfarsitul lunii iunie, Roger Stone s-a aflat la Bucuresti, cu un scop care a ramas in continuare, oficial, necunoscut. Jurnalistii de la hotnews.ro au anuntat atunci ca Stone a venit la invitatia unui om de afaceri pe filiera PSD – Dragnea si ca vizta sa a avut „interese strict politice”. Stone a oferit atunci un interviu pentru ziarul Adevarul, in care l-a acuzat pe George Soros ca doreste sa rastoarne guvernele din Ungaria si Romania.

„Daca ti se pare rau comunismul, iti poti imagina o lume dominata de George Soros? Poate ca iti ofera o bursa, dar iti ia libertatea. (…) Foloseste aceste forumuri pentru o societate deschisa pentru a submina guverne alese democratic si pentru a le rasturna. Vrea totalitarism mondial, vrea sa ia libertatile oamenilor. Cred ca este un infractor international. Este implicat in SUA, Europa, Romania, Ungaria. Vrea sa va rastoarne guvernul pentru a reveni la un sistem mult mai rau decat cel pe care l-ati avut pe vremea lui Ceausescu sau a sovieticilor”, a spus Stone in interviul acordat lui Mircea Barbu. Vezi aici interviul.

Ulterior, jurnalistul care a realizat interviul cu Stone a intrat in conflict cu conducerea ziarului Adevarul dupa ce i s-a solicitat sa elimine doua intrebari care il puneau pe Stone intr-o lumina proasta. Jurnalistul a dezvaluit atunci ca vizita lui Stone va avea un impact semnificativ asupra politicii din Romania.

„Sunt interese mari la mijloc cu acest Roger Stone si echipa sa. Veti intelege in urmatoarele luni care a fost, de fapt, miza vizitei sale la Bucuresti si ce partid beneficiaza de pe urma acestei vizite”, a scris Mircea Barbu pe pagina sa de Facebook.

Jurnalistii de la hotnews.ro au anuntat atunci, pe 28 iunie, ca Stone ar urma sa revina in Romania peste doua saptamani.

Dupa aproximativ doua saptamani de atunci, pe 9 iulie, Liviu Dragnea isi programeaza un interviu la Romania TV in care lanseaza un atac delirant la adresa lui George Soros, pe care il caracterizeaza drept „malefic” si il face raspunzator de toate relele din Romania.

„In ultimele luni, am avut pozitii destul de dure si le am in continuare vizavi de acest personaj malefic, care este George Soros. Si ii transmit si acum: N-o sa cedez! Totul pleaca de la Soros, de la raul pe care vrea sa-l faca in aceasta tara si nu numai in aceasta tara. Este foarte simplu”, a declarat Dragnea.

Sa fie doar o simpla coincidenta prezenta lui Stone la Bucuresti si adoptarea discursului acestuia de catre Dragnea? Putin probabil. Informatiile prezentate mai sus converg catre concluzia ca Roger Stone lucreaza acum pentru Dragnea.

Este de asteptat ca in urmatoarea perioada, Romania sa cunoasca noi campanii de intoxicare, ura si violenta care sa fie mai mari in intesitate chiar si decat cea din perioada premergatoare alegerilor prezidentiale din 2014. Roger Stone nu lucreaza cu manusi iar lipsa sa de scrupule este de notorietate. In media americana este numit drept un „political dirty trickster”.

Dragnea a anuntat deja, duminica si luni, ca „perioada de pace” a luat sfarsit. „Eu am sperat in astia doi ani ca toate institutiile statului si ceilalti actori politici, incepand cu presedintele Romaniei, apreciaza ca propunerea mea de dialog, de pace politica e bine sa fie luata in seama. Se pare ca s-a inteles ca asta ar fi o slabiciune a noastra, a mea si a PSD. Drept pentru care s-a incheiat aceasta perioada de pace. Nu mai intoarcem obrazul, pur si simplu. Fac ei ceva, facem si noi ceva, zic ei ceva, zicem si noi ceva. Si va asigur ca avem suficiente resurse”, a declarat, luni, Dragnea.

Aici spune in sfarsit un adevar. Ca are „resurse suficiente”. Un consultant de talia lui Roger Stone nu este ieftin deloc, seful PSD va trebui sa umble la conturile din Brazilia si sa scoata niste milioane bune de dolari. Insa nicio suma nu este prea mica atunci cand este in joc viitorul tau. In plus, Dragnea spera ca prin intermediul lui Stone sa isi deschida si un culoar care sa-l duca direct in preajma lui Donald Trump. Daddy crede ca acolo se afla singura salvare care il poate feri de portile puscariei.

Cine este Roger Stone

Roger Stone, unul dintre cei mai cunoscuti lobby-isti de la Washington, colaboreaza cu Donald Trump inca din anii ’80. Trump l-a angajat pentru a pune presiune pe autoritati in incercarea de a-si extinde reteaua de cazinouri. Apoi, Stone a lucrat pentru campania prezidentiala a lui Trump pana in 8 august 2015, cand s-au despartit in conditii conflictuale. Stone a declarat ca si-a dat demisia, in timp ce Trump spunea ca l-a dat afara. Stone a continuat insa sa il sustina pe Trump in mai multe publicatii controversate, una dintre acestea fiind infowars.com.  Publicatia s-a remarcat prin numeroase mesaje extremiste, rasiste si xenofobe. Si prin atacuri la adresa lui George Soros.

Later edit: Antena 3 a inceput sa propage declaratiile lui Roger Stone

Screen Shot 2017-07-10 at 20.28.11

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: