Categories: politica

„Oaia este o statuie vie”. Cel mai penibil guvern din istoria recenta a Romaniei dezbate aprins implicarea oii in dezvoltarea tarii

Oaia nu poate sa fie brandul turistic al Romaniei, pentru ca, pana in anul 2020, acesta este reprezentat de o frunza, a afirmat, marti, premierul Sorin Grindeanu.

Intrebat daca impartaseste punctul de vedere al ministrului Agriculturii, Petre Daea, ca „oaia este o statuie vie” si ar trebui sa fie brandul turistic al Romaniei, Sorin Grindeanu a raspuns: „Nu poate sa fie brandul turistic al Romaniei, pentru ca pana in 2020, (…) pe fonduri europene, cand s-au facut aceasta sigla si acest brand, e o frunza. Discutabila si alegerea din urma cu cativa ani (…) Am discutat cu domnul ministru Dobre de mai multe ori azi sa vad despre ce e vorba, n-am vazut neaparat declaratia domnului Daea, care nu e la Turism, e la Agricultura (…). Sigur, agricultura are legatura cu oaia. Dar ceea ce (…) a fost important a fost clarificarea pe care i-am cerut-o domnului ministru Dobre legat de acest subiect”.

Seful Executivului a precizat ca ministrul Turismului, Mircea Dobre, i-a spus ca discutia din comitetul de promovare a Romaniei a vizat „promovarea unor lucruri foarte cunoscute”, precum Dracula si Miorita, si nu „schimbarea frunzei”.

„Discutia pe care a avut-o in acel comitet de promovare a Romaniei, nu de schimbare a siglei sau a frunzei, ca sa fiu mai clar, ci de promovare a Romaniei si prin promovarea unor lucruri foarte cunoscute, cum ar fi Dracula, Miorita si asa mai departe. De aici si pana la schimbarea siglei, eu zic ca e cale lunga si am vazut ca domnul ministru Dobre a clarificat intr-o declaratie acest subiect”, a mai afirmat Grindeanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este un fost angajat al unei companii de securitate si poet, in varsta de 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

3 minute ago

Atlantic Council si SNSPA au organizat dezbaterea “Security and stability for the Black Sea region”

Miercuri, 15 mai 2024, Atlantic Council si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA)…

10 minute ago

Iohannis si Ciolacu se declara „socati” in legatura cu impuscarea premierului Slovaciei: „Condamn cu fermitate astfel de acte extremiste”

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, ca este socat sa afle ca premierul Slovaciei, Robert…

2 ore ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

3 ore ago