externe

„Oameni buni, ma simt foarte bine”. Biden, anunt dupa ce a fost testat pozitiv la COVID-19

Presedintele american Joe Biden a dat asigurari joi ca se simte ‘foarte bine’ si este in continuare ‘ocupat’ dupa ce a fost testat pozitiv la COVID-19, transmit Reuters si AFP, citate de Agerpres.

‘Oameni buni, ma simt foarte bine. Va multumesc pentru grija. Tocmai i-am sunat pe senatorul Casey, congresmanul Cartwright si primarul Cognetti (si pe verii mei din Scranton!) sa le transmit regretele mele pentru absenta de la evenimentul nostru de astazi’, a scris Biden pe contul oficial de Twitter @POTUS.

El a adaugat ca este ‘in continuare ocupat’, insotindu-si mesajul de o fotografie care il arata, in costum si camasa, asezat la un birou la Casa Alba, cu un stilou in mana si telefoane smart in fata lui.

Presedintele Joe Biden ‘a fost testat pozitiv la COVID-19’ joi si prezinta ‘simptome foarte usoare’, a joi anuntat intr-un comunicat purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Presedintele, in varsta de 79 ani, ‘a inceput sa ia Paxlovid’, tratamentul anti-COVID de la Pfizer, si se va izola la Casa Alba pana cand testul se va negativa, a precizat ea.

Presedintele Biden ‘va continua sa-si asume totalitatea atributiilor’ in acest timp, a indicat purtatoarea sa de cuvant.

Intr-un alt comunicat, medicul presedintelui, Kevin O’Connor, precizeaza ca Biden, in cadrul protocolului de testare de rutina, a avut mai intai un rezultat pozitiv la un test antigenic, confirmat apoi de un test RT-PCR.

Joe Biden ‘este vaccinat complet si a primit doua doze de rapel, ma astept asadar sa raspunda favorabil’ la tratament, a indicat medicul.

El furnizeaza o lista a simptomelor aparute miercuri seara: rinoree, oboseala si tuse seaca ocazionala.

Casa Alba a promis ca va informa ‘zilnic’ despre starea de sanatate a lui Joe Biden, cel mai varstnic presedinte ales vreodata in Statele Unite. Un examen medical efectuat in noiembrie l-a declarat ‘robust’ si ‘apt’ sa exercite functia.

Joe Biden avea prevazute o deplasare in Pennsylvania joi si o alta in Florida lunea viitoare.

Prima Doamna Jill Biden a transmis ca, in ce o priveste, testul sau a iesit negativ. ‘Am vorbit cu el (Joe Biden, n.red.) acum cateva minute. E bine, se simte bine”, le-a spus ea jurnalistilor in timpul unei deplasari in Michigan.

SUA inregistreaza in prezent in jur de 130.000 de cazuri noi de COVID-19 zilnic, dar expertii estimeaza ca numarul real este mai mare. Spitalizarile sunt de asemenea in crestere. Sub-varianta foarte contagioasa BA.5 a Omicron este dominanta, reprezentand in jur de 80% din cazuri.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: joe biden

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

8 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

8 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

8 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

8 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

8 ore ago