”Oameni buni, se ingroasa gluma. Pregatiti-va sa stati pe baricade dupa sarbatori”. Un deputat a vazut ce pune la cale PSD

politica

Deputatul USR Tudor Benga lanseza un avertisment grav.

‘Oameni buni, se-ngroasa gluma. Chiar se ingroasa. Ultimele trei zile m-au lamurit semnificativ despre cat de grava e amenintarea cu care ne confruntam. Nu vreau sa stric nimanui linistea sarbatorilor din urmatoarele zile, bucurati-va de mini vacanta, dar pregatiti-va sa stati pe baricade dup-aceea. Pentru ca amploarea loviturii pe care o pregateste PSD-ul merge din pacate mult dincolo de justitie si este mult mai elaborata, minutios planificata si eficient executata decat ne gandeam.
Si nu e doar o lovitura. E o intreaga strategie de re-centralizare masiva a statului, concentrare a puterii, si reasezare a Romaniei pe o cu totul alta axa. Stiu ca sunt de felul meu destul de sumbru dar va asigur ca nu exagerez. Tot ceea ce am aflat in ultimele zile despre codul administrativ, despre proiectul de buget de stat, si despre perspectiva finantarii locale, coroborat cu atacul la parteneriatul strategic cu SUA si celelalte teme publice ale inceputului de saptamana, precum si indiciile despre dinamica interna a majoritatii parlamentare, ma fac sa cred ca ne gasim intr-un context mult mai periculos decat constientizam.
Justitia e doar o particica din ansamblu. Functionarilor publici li se pregateste un capastru care ii va transforma in servitorii fara cracnire ai politicului, alesii locali, indiferent de culoare politica, au fost deja pusi complet cu botul pe labe prin revolutia fiscala (si am avut ieri mostre ingrijoratoare in cadrul discutiilor din comisia de administratie), societatii civile si cetatenilor activi civic li se ridica incet dar sigur diverse obstacole procedurale, partenerilor externi li se vorbeste din ce in ce mai agresiv, iar institutiilor de forta li se prepara un mix de morcov si bat cu care sa fie tinuti cat mai disciplinat in front.
Nu-s zarurile aruncate dar va zic la modul cel mai serios ca e groasa. Si nu-i putem face fata doar cu numerele pe care le avem acum. E nevoie ca un segment mult mai consistent din natie sa se trezeasca si din pacate deocamdata doarme. Ne-a intrat ursul in curte si nu mai are mult pana sa intre-n casa. Mini-vacanta placuta dar intoarceti-va odihniti si hotarati, ca ne asteapta o confruntare de proportii, probabil cea mai importanta a ultimului sfert de veac.’, a scris Tudor Benga pe pagina sa de Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: