Oameni simpli au fost adusi cu forta de Olguta Vasilescu la manifestatia PSD din Craiova de omagiere a Regelui. Reportaj video din mijlocul multimii

news

Jurnalistii de la Recorder au filmat in mijlocul oamenilor adusi de PSD Dolj la manifestatia de la Craiova, de duminica, in care a fost „omagiat” Regele Mihai. 

Olguta Vasilescu a inlocuit peste noapte mitingul de protest impotriva „statului paralel”, programat pentru sambata, cu o manifestatie de „omagiere” a Regelui Mihai. Duminica, aproximativ 1.000 de oameni au fost adusi din comunele doljene la Craiova pentru a depune flori la bustul Regelui. Jurnalistii de la Recorder i-au intrebat pe mai multi membri ai PSD de ce au venit la Craiova. „Obligatii”, a raspuns unul dintre ei.

Olguta Vasilescu a declarat ca evenimentul de la Craiova reprezinta un ultim omagiu adus unui sef de stat care a influentat dezvoltarea „Baniei”.

„Suntem prezenti cu tot ceea ce reprezinta primarii nostri, consilierii locali, presedintii de organizatii locale, conducerea de la Tineret, de la Femei, de la PES Activists, de la Organizatia de Seniori a partidului. Noi am anulat, asa cum stiti, orice convocare de miting in momentul in care a survenit decesul Majestatii Sale, si suntem aici doar pentru a ne aduce omagiul unei personalitati foarte importante pentru Craiova deoarece printre ultimele decrete regale semnate de Majestatea Sa se afla si cele de infiintare a Universitatii din Craiova si a Filarmonicii „Oltenia” Craiova”, a spus ministrul Muncii.

La randul sau, presedintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a tinut sa precizeze ca manifestarea de duminica nu are legatura cu mitingul pe care PSD Dolj il pregatise pentru sustinerea partidului si impotriva „statului paralel”.

„Probabil ca suntem vreo 8.000 de persoane si am venit sa aducem un ultim omagiu Maiestatii Sale Regele Mihai I pentru ca pentru Craiova si pentru Oltenia sunt lucruri pe care le-a facut si pe care nu le putem uita: a emis decretele de infiintare a Universitatii din Craiova, a Filarmonicii. Mai vreau sa precizez ca, din anul 2013, Maiestatea Sa este cetatean de onoare al municipiului Craiova. Este un gest pe care cred ca era normal si corect sa-l faceam, sa-i recunoastem meritele si eforturile facute. Noi am venit doar cu acest mesaj aici, am renuntat la ideea de a face un miting, la care ar fi venit minim 30.000 de persoane. Dar acum nu vorbim despre acest lucru”, a afirmat Manda.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: