Oamenii lui Dragnea au inregistrat, pe ascuns, un PROCUROR. PSD recurge din nou la metode murdare

politica

Liderul USR, Nicusor Dan, acuza avocatii angajati de PSD ca sa impiedice candidatura formatiunii sale la alegerile din decembrie ca fac inregistrari pe ascuns.

„PSD continua sa hartuiasca USR in instanta, semn ca se teme de noi. Astazi avocatul lui Dragnea & echipa a inregistrat pe ascuns procurorul din sedinta Tribunalului Bucuresti unde se judeca fuziunea USR cu USB, si a cerut recuzarea lui din motive fanteziste”, anunta Nicusor Dan pe Facebook.

Dupa ce mai multe posturi de televiziune apropiate de PSD au anuntat recent ca USR nu va intra in alegeri, Nicusor Dan a precizat care este realitatea.

„Candidatura USR nu este pusa in pericol nici de procesul de fuziune dintre USR si USB, nici de respingerea siglei de catre BEC. USR, inregistrat ca partid politic la pozitia nr. 125 din Registrul Partidelor Politice (https://tmb.ro/index.php/partide-politice), poate participa in alegeri chiar daca fuziunea cu USB nu a fost realizata. USR a depus semnaturile necesare, iar acestea au fost validate de catre Biroul Electoral Central, la fel si lista de candidati pentru circumscriptia Diaspora. Este adevarat ca PSD a contestat de trei ori listele USR pentru Diaspora, dar contestatiile au fost respinse defintiv si irevocabil.

In privinta siglei, BEC a respins sigla USR pentru ca ar fi asemanatoare cu cea a USB. USR a depus o noua cerere la BEC, care va fi analizata marti, si o contestatie in instanta la decizia BEC ce va fi judecata miercuri. Indiferent de decizii, USR poate depune joi listele de candidati in toate judetele, urmand sa comunice sigla catre BEC pana in de 5 noiembrie, termenul legal”, a scris, marti, pe Facebook, Nicusor Dan.

Biroul Electoral Central a respins, pe 22 octombrie, semnul electoral al Uniunii Salvati Romania, pe motiv ca nu se deosebeste de cel al USB de la alegerile locale, asa cum cere legea.  Cel care a contestat USR-ul lui Nicusor Dan este europarlamentarul PSD, Catalin Ivan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: