Oamenii lui Voiculescu, pe listele PSD. Ciolacu, speriat de Varan: „Nu sunt eu mai smecher decat Nastase, Ponta si Dragnea”

politica

Partidul controlat de Dan Voiculescu (PPU-SL) va primi locuri pe listele parlamentare ale PSD, chiar daca PSD a decis sa nu faca alianta pentru parlamentare cu aceasta formatiune. Marcel Ciolacu i-a anuntat pe liderii PSD ca oamenii lui Voiculescu vor primi cel putin 10 locuri.

„Iliescu, Nastase, Ponta si Dragnea nu au putut sa-i spuna NU lui Dan Voiculescu in ultimii 20 de ani. Nu sunt eu mai smecher decat ei”, le-a spus Marcel Ciolacu liderilor PSD in sedinta Consiliului National Politic de marti, conform unor surse din PSD citate de Adevarul.

Initial, Dan Voiculescu i-a cerut lui Marcel Ciolacu 20% locuri eligibile pe listele PSD pentru parlamentare, sustin sursele citate. Asta ar fi insemnat ca PPUSL sa aiba cel putin 25 de senatori si deputati. Practic, PPUSL ar fi devenit un partid de 5% in Parlament fara sa participe la alegeri. Marcel Ciolacu a refuzat.

Ulterior, Dan Voiculescu a solicitat ca PPUSL sa aiba grupuri parlamentare in cele doua Camere. Asta ar fi insemnat cel putin 10 deputati si 7 senatori. Prin urmare, Voiculescu ar fi ajuns in Parlament, remorcat de PSD, cu o zestre de 17 parlamentari. Marcel Ciolacu a refuzat.

Totusi, Marcel Ciolacu ii va oferi lui Dan Voiculescu cateva locuri eligibile pe listele PSD, insa negocierile sunt dure. ”Cioalcu n-ar vrea sa cedeze mai mult de 10 locuri, in timp ce Voiculescu cere dublu. Ciolacu se teme ca nu va mai aparea la Antena 3 daca nu ajunge la o intelegere cu patronul Intact”, sustin surse din conducerea PSD pentru Adevarul.

Dan Voiculescu controleaza deja aproape jumatate din grupul eurodeputatilor PSD. La alegerile europarlamentare din 2019, patronul trustului Intact a primit de la Liviu Dragnea patru locuri eligibile pentru Bruxelles pe lista social-democratilor, oferind la schimb sustinere mediatica. In final, PSD a obtinut doar 8 mandate de europarlamentar, plus unu dupa iesirea Marii Britanii din UE. Eurodeputatii controlati de Dan Voiculescu sunt: Maria Grapini, Carmen Avram, Tudor Ciuhodaru si Cristian Terhes, ultimul parasind deja familia socialistilor europeni.

Mai mult despre: ,

Comentarii: