politica

„Oamenii s-au saturat de noi”. Pe cine pune PSD prefect in Timis: „Am marit fara noima pensiile si salariile, fara a sustine aceste mariri si cu alt tip de politici”

PSD Timis a votat propunerea pentru functia de prefect al judetului Timis. Mihai Ritivoiu, presedintele PSD Timisoara, se pregateste sa preia functia, dupa ce la nivelul coalitiei s-a decis ca in Timis functia sa revina social-democratilor. In urma cu un an, Ritivoiu sustinea ca „oamenii s-au saturat de noi” si ca „electoratul nostru este tot mai batran si bolnav”.

„Membrii Biroului Permanent Judetean al PSD Timis s-au intrunit, astazi, intr-o sedinta de lucru, in cadrul careia a fost votata in unanimitate propunerea pentru pozitia de Prefect al judetului Timis. Propunerea PSD pentru aceasta pozitie este Mihai Ritivoiu, presedinte al PSD Timisoara”, au transmis reprezentantii PSD Timis, intr-un comunicat de presa, de sambata.

Mihai Ritivoiu ocupa functia de consilier judetean din partea PSD si este presedintele PSD Timisoara.

Functia de prefect al Timisului a fost atribuita PSD in urma negocierilor de la Bucuresti.

In octombrie 2020, Mihai Ritivoiu a publicat un text foarte dur la adresa conducerii PSD pe blogul lui.

„Sub o forma sau alta, am stat la guvernare sase din ultimii opt ani. Oamenii s-au saturat de noi. Oamenii s-au saturat si de Helmut Kohl dupa 16 ani remarcabili, in care a mai si unificat Germania, deci nu e nimic nou sub soare. Dupa un inceput promitator, combinatia fatala Dragnea-Dancila ne-a pus pe butuci. Lupta cu justitia, temele nationaliste prost puse in propaganda, o garnitura odioasa de codrinistefanesti si radulesti-mitraliera ne-au adus ce am semanat. Pana la reabilitare mai e cale lunga.

(…) Sunt convins ca PSD va gasi forta sa renasca. Avem de partea noastra un avantaj major: ideologia de stanga, izvor nesecat de votanti. Modelul cel mai la indemana este New Labour, prin care Tony Blair a resapat un Partid Laburist prafuit si a condus peste un deceniu Marea Britanie. Nu e nimic nou: ideile nemuritoare de stanga trebuie adaptate la electorat si la vremuri. Asta e tot. Ce-i drept, e usor mai complicat decat sa maresti pensiile si salariile fara noima, fara a sustine aceste mariri si cu alt tip de politici. Dar despre acestea, in episoadele urmatoare.

Vremea lozincilor a trecut. Prima conditie pentru a reintra in joc este sa nu ne mai mintim singuri. Sa recunoastem ca am dezamagit si sa ne acceptam infrangerea. Sa ne cerem iertare unde am gresit si sa pornim pe lungul drum prin pustiu, pentru a ne regasi. Pe noi si pe votantii nostri. Apoi, chiar daca 2024 va fi prea devreme, in 2028 cu siguranta vom fi ce-am fost, si chiar mai mult!”, scris Ritivoiu pe blog.

Intr-l alta postare anterioara, Ritivoiu a scris despre Ciolacu ca „vom avea soarta taranistilor cu aceste fete palide”.

Citeste si: „Vom avea soarta taranistilor cu aceste fete palide”. Lider PSD, despre noua garnitura de conducere a partidului

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Un expert de la Muzeul American de Istorie Naturala, acuzat ca a incercat sa scoata ilegal mostre de paianjen si scorpioni din Turcia

Un expert in scorpioni si paianjeni de la Muzeul American de Istorie Naturala din New…

38 de secunde ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. In ziua lansarii, fostul cancelar va participa la un eveniment al Verzilor

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

20 de minute ago

Un fost ministru kazah, condamnat la 24 de ani de inchisoare pentru uciderea sotiei

Un fost ministru kazah al economiei a fost condamnat, luni, la 24 de ani de…

54 de minute ago

Conflict de munca la Muzeul Vaticanului: 49 de angajati se plang de conditiile de munca

Patruzeci si noua de angajati ai Muzeului Vaticanului au declansat un conflict de munca fara…

O oră ago

India: Patru morti si zeci de raniti dupa ce un panou publicitar urias a cazut peste o benzinarie si peste cateva case

Cel putin patru persoane au murit, 61 au fost ranite si peste 40 ar putea…

2 ore ago

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

3 ore ago