„Oamenii si-au pierdut frica”. Un inalt oficial rus publica un articol amenintator: „Nu avem de ales: Rusia va trebui sa lanseze un atac nuclear asupra Europei”

externe

Un inalt oficial rus a publicat un material pe site-ul agentiei ruse de stiri RIA Novosti in care susrtine ca „nu avem de ales: Rusia va trebui sa lanseze un atac nuclear asupra Europei”. Oficialul rus este Serghei Karaganov este seful Consiliului pentru Politica Externa si de Aparare, decanul Facultatii de Economie Mondiala si Afaceri Internationale si a fost consilier prezidential.

„Saptezeci si cinci de ani de descurajare reciproca, armele nucleare au salvat lumea, iar oamenii s-au obisnuit cu ele. Acum vedem cu ochii nostri ca armele nucleare nu mai salveaza lumea, pentru ca se intampla ceva de neconceput: Occidentul a inceput un mare razboi in suburbiile unei mari puteri nucleare.

Istoria oficiala a crearii armelor atomice este cunoscuta, dar, in opinia mea, exista inca o superistorie acolo. Este ca si cum Domnul Dumnezeu a vazut ca o mare parte a omenirii a innebunit, dupa ce a declansat doua razboaie mondiale intr-o singura generatie, si le-a inmanat oamenilor arme nucleare, arme ale apocalipsei, pentru a fi tot timpul in fata oamenilor si pentru a-i speria.

Iar acum oamenii si-au pierdut frica. In ultimele decenii, ceea ce eu numesc parazitism strategic s-a raspandit in State, in Europa si chiar partial in Rusia: credinta ca razboiul nu poate si nu se va intampla niciodata. Oamenii s-au obisnuit cu acest lucru si pe aceasta baza a crescut ideologia occidentala moderna.

In plus, exista o propaganda absolut fara precedent, care nu a fost vazuta nici macar in timpul Razboiului Rece. Oamenii sunt pur si simplu pacaliti, iar oamenilor le este frica chiar sa spuna ceea ce gandesc cu adevarat.

Ca urmare a acestor 70 de ani de pace, simtul de autoconservare al publicului a incetat sa mai functioneze, iar acest simt de autoconservare este inabusit si mai mult de propaganda extraordinar de virulenta, precum si de afirmatiile conform carora Rusia nu va lovi niciodata Europa. Propaganda oficiala occidentala pompeaza ideea ca Occidentul poate face orice, iar Moscova va tolera totul. Acest lucru a devenit acum foarte clar si viu.

In ultimii ani, Rusia a inceput sa isi consolideze disuasiunea nucleara, dar pasii pe care ii face pana acum sunt total insuficienti. La un moment dat, si noi am devenit multumiti si am urmat teoriile occidentale si am ridicat nesabuit pragul de utilizare a armelor nucleare, lucru de care Occidentul profita acum nu intamplator.

Semioficiali de acolo subliniaza tot timpul: nu, rusii nu vor folosi niciodata arme nucleare. Ei vor ca in niciun caz sa nu ridicam macar aceasta problema, ca si cum le-ar deschide calea pentru a merge la un razboi fara sfarsit in Ucraina. Dar, avand in vedere ca potentialul lor militar-industrial este mai mare decat al nostru, ei vor doar sa ne oboseasca.

Sper sa nu folosim niciodata armele nucleare, dar faptul ca refuzam sa le folosim in orice situatie, cu exceptia cazului in care exista un pericol mortal pentru statul insusi, mi se pare frivol.

Procedand astfel, SUA leaga mainile Rusiei si spera sa o arunce in aer pe termen lung cu acest razboi de lunga durata. Si, ca o consecinta, sa slabeasca radical principalul sau rival, China, care, daca va fi cazul, va fi pe cont propriu. Este un plan strategic, ceea ce este absolut clar.

In acelasi timp, americanii, dupa ce au aruncat deja poporul ucrainean in foc, imping Europa in acelasi loc, distrugandu-i pozitiile pe care le-a avut timp de cinci secole. Ei rezolva o alta problema – distrug Batranul Continent ca jucator strategic si potential competitor strategic.

La randul lor, elitele europene corupte isi conduc tarile si popoarele spre macel. Ne-ar placea sa credem ca adversarii nostri isi vor veni in fire. Pentru ca, daca nu o vor face, conducerea politico-militara a Rusiei se va confrunta cu o alegere morala teribila si cu necesitatea de a lua o decizie dificila.

Dar cred ca presedintele nostru trebuie sa isi proiecteze hotararea de a folosi arme nucleare la un moment dat. Se pune insa intrebarea cine ar putea si ar trebui sa fie tinta unui astfel de atac. Americanii, dupa cum stim cu totii, au mintit cu nerusinare cand au spus ca ne pregatim sa atacam Ucraina.

Aceasta este o prostie monstruoasa, malitioasa, pentru ca, desigur, ucrainenii sunt un popor mizerabil de iluzionati care sunt persecutati pentru a fi macelariti. Dar totusi ei sunt poporul nostru, nu-i vom lovi. Daca se va ajunge la lovituri nucleare, acestea ar trebui sa se indrepte catre o serie de tari din Europa care au sprijinit cel mai mult regimul mercenar de la Kiev.

Din fericire, am inceput sa facem pasi pe scara descurajarii nucleare. Dar trebuie sa ne miscam mai repede si mai decisiv, desi, desigur, utilizarea armelor nucleare este un pas monstruos si ar trebui evitata daca este posibil.

Dar, dupa cum arata vectorul de dezvoltare al Occidentului, al elitelor si societatii sale, miscarea lor spre valori antiumane si postumane, toate acestea indica fara echivoc o apropiere obiectiva de marele razboi termonuclear. Trebuie sa intrerupem acest proces si astfel sa salvam lumea – evitand, daca este posibil, actiunea super-violenta, desigur.

Avem timp, dar trebuie sa ne dam seama ca acesta este destul de scurt. Trebuie sa folosim acesti cativa ani care ne asteapta pentru a rezolva problema Occidentului, pentru a-l face sa se retraga si sa-si vada de treburile sale, deoarece acum incearca, fara sa-si rezolve propriile probleme, sa declanseze razboaie in intreaga lume.

Lansarea unei operatiuni militare speciale a fost un pas important si, cu siguranta, cel mai bun, desi, in opinia mea, ar fi trebuit sa se faca mai devreme. Exista o serie de alte masuri care pot fi luate.

In special, merita sa ii facem pe toti cei din Occident constienti de faptul ca orice lovitura asupra Belarusului este o lovitura asupra Rusiei si va avea consecinte corespunzatoare.

De asemenea, printre posibilele masuri rusesti ar putea fi redislocarea rachetelor, testarea rachetelor noastre strategice la o distanta mai mica, precum si actiuni psihologice si chiar ruperea relatiilor diplomatice cu tarile care joaca cel mai activ rol rusofob.

De asemenea, este posibila si o masura precum avertizarea tuturor vorbitorilor de limba rusa, a tuturor cetatenilor fostei Uniuni Sovietice, a tuturor oamenilor de buna credinta sa paraseasca locurile care ar putea fi potentiale tinte ale unui atac nuclear. Si acesta ar putea fi un posibil instrument puternic de descurajare.

Si toti acesti oameni nu trebuie sa mearga in Rusia: sa mearga in alte tari in care nu exista facilitati militare si care nu ajuta regimul mercenar de la Kiev sau ii furnizeaza arme si bani – exista o multime de astfel de tari. Oamenii ar trebui sa se intoarca in Rusia nu de frica, ci din proprie vointa.

Atunci cand se discuta subiectul unui ipotetic atac nuclear asupra Europei, se pune intrebarea: cum vor raspunde SUA? Practic, toti expertii sunt de acord ca americanii nu vor raspunde in niciun caz la un atac nuclear asupra aliatilor lor cu un atac nuclear pe teritoriul nostru.

De altfel, chiar si Biden a spus acest lucru in mod deschis. Cu toate acestea, expertii militari rusi considera ca ar putea urma un atac conventional masiv de represalii. S-ar putea sublinia faptul ca o lovitura non-nucleara masiva ar fi urmata de lovituri nucleare si mai masive.

Iar acestea ar pune capat Europei ca entitate geopolitica. Ceea ce, bineinteles, nu ar fi de dorit, pentru ca, la urma urmei, suntem, intr-o anumita masura, europeni si, pentru a folosi cuvintele lui Dostoievski, vechile pietre europene nu ne sunt straine.

Atunci cand se discuta despre astfel de scenarii, subiectul Chinei si al pozitiei sale apare in mod inevitabil. Obiectivele noastre strategice sunt aceleasi, dar cele operationale sunt, bineinteles, diferite.

Iar daca as fi chinez, nu m-as grabi sa pun capat conflictului din Ucraina, deoarece acesta atrage atentia si puterea militara a SUA si a Occidentului departe de China si ofera Beijingului sansa de a acumula forta. Este o pozitie perfect normala, as spune, respectuoasa.

Si, bineinteles, nu as vrea sa fie folosite arme nucleare. In primul rand, din motive morale si etice: cred ca eu si chinezii suntem de acord in aceasta privinta. Si, in al doilea rand, pentru ca chinezii au inca o capacitate nucleara mica, nu este de dorit pentru ei sa mute competitia militara si politica in acest domeniu chiar acum.

In zece ani, ei vor avea o capacitate nucleara de prima clasa (si chiar si in cinci sau sapte ani situatia lor se va schimba), iar atunci cea mai buna optiune pentru a preveni un razboi termonuclear de mari dimensiuni va fi atunci cand China mai puternica va fi in prima linie, iar Rusia o va sprijini si o va acoperi, asa cum chinezii ne sprijina pe noi acum.

Inteleg perfect chinul moral al celor care spun ca in niciun caz folosirea armelor nucleare nu este de neconceput si inacceptabila. La care eu le raspund: prieteni, ii respect pe pacifisti, dar ei exista si traiesc in aceasta lume doar pentru ca luptatorii lupta si mor pentru ei, asa cum lupta acum soldatii si ofiterii nostri din Ucraina”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: