Oamenii trimisi de PSD in CNA refuza sa ia atitudine in cazul agresiunii comise de Palada la B1 TV. Ce a hotarat CNA pana la urma

news

Membrii CNA sustinuti de PSD considera ca instituia nu se poate implica in cazul agresiunii comise de Palada in studiourile B1 TV pentru ca totul s-a intamplat in pauza publicitara.

„Cred ca pozitia oficiala este ca CNA nu are o pozitie fata de ce se intampla la un post in pauza publicitara”, a spus Radu Herjeu, membru CNA, citat de Pagina de Media.

Dorina Rusu a propus o intalnire cu reprezentantii posturilor de stiri pentru a discuta despre violenta de limbaj de pe TV. „Nu exista nicio motivare pentru care CNA s-ar implica in aceasta situatie. Poate ca ar fi momentul sa avem o intalnire cu radiodifuzorii in care sa discutam lucrurile acestea. Putem sa ne intalnim cu radiodifuzorii si sa le atragem atentia asupra violentei de limbaj, asupra situatiilor care s-au repetat de-a lungul timpului.”

Pe de alta parte, Valentin Jucan, a spus ca nu mai crede in buna credinta a radiodifuzorilor. „Daca acest Consiliu, de-a lungul timpului, ar fi dat sanctiuni pe masura gravitatii faptelor, atunci posturile TV s-ar fi uitat de doua ori pe cine invita. (…) Atunci cand ii chemi pe acesti doi oameni si-i pui fata in fata, te cam astepti la o anumita coloratura a emisiunii. E adevarat ca nu te astepti sa se ajunga asa departe”, a spus Valentin Jucan.

Pana la urma, CNA a votat, la propunerea lui Valentin Jucan, sa trimita posturilor TV o scrisoare prin care sa le aminteasca despre respectarea legislatiei privind rolul moderatorului si obligatiile invitatiilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: