„Oare ale cui interese le reprezinta actualul CSM?”. Judecatorul Danilet, reactie dura dupa ce CSM a respins desfiintarea Sectiei Speciale

news

Judecatorul Cristi Danilet acuza ca interese ascunse au stat la baza deciziei CSM de joi de a respinge propunerea de desfiintare a Sectiei Speciale.

„Comisia Europeana spune: `Desfiintati!`. GRECO spune: `Desfiintati!`. Comisia de la Venetia spune: `Desfiintati!`. 80% din magistrati spun: `Desfiintati!`. Si vine CSM azi si spune: `Noi nu vrem defiintarea Sectiei speciale!`. Oare ale cui interese le reprezinta actualul CSM??

PS. 10 membri CSM au votat pentru aviz negativ, 8 pentru aviz favorabil si 1 vot a fost nul. Probabil cel care a votat nul nu stia sa deseneze un X pe una din cele doua casute cu optiuni”, a scris Danilet pe Facebook.

CSM a decis, joi, cu majoritate de voturi, mentinerea Sectiei Speciale. S-au inregistrat 10 voturi pentru mentinere, 8 impotriva, un vot nul.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dezbatut joi proiectul de lege depus la Camera Deputatilor de USR privind desfiintarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ).

Proiectul a fost depus la inceputul lunii mai, fiind semnat de 40 de deputati si senatori de la USR, dar si de deputatul (neafiliat) Ana Birchall, fost ministru al Justitiei.

CSM trebuie sa dea un aviz pe acest proiect, deoarece are legatura cu justitia si cariera magistratilor.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, la sosirea la CSM, ca va vota pentru avizarea proiectului USR de desfiintare a Sectiei speciale.

„E un proiect care are un scop bun, un scop pozitiv, pe care il sustin, l-am sustinut dintotdeauna. Din pacate are si ceva lacune acel proiect in partea de drept tranzitoriu si alte probleme tehnice, pe care speram sa le indreptam la Parlament. Nu fac niciun secret din faptul ca voi vota pozitiv, pentru avizare”, a declarat Predoiu.

Intrebat de ce nu a promovat o ordonanta de urgenta pentru desfiintarea Sectiei speciale, Catalin Predoiu a spus ca aceasta ar fi fost respinsa in Parlament.

„O ordonanta de urgenta ar fi avut o soarta scurta si trista in Parlament, pentru ca stiam ca ar fi fost respinsa. Asta e si motivul pentru care am evitat sa promovez o ordonanta de urgenta. Altfel, ar fi fost simplu, dar intr-o saptamana, doua stiam ca va fi respinsa, lucru pe care l-am luat la cunostinta discutand chiar direct cu parlamentarii. In general, e bine sa tatonezi Parlamentul atunci cand promovezi ordonante de urgenta sau proiecte de lege, ca sa vezi ce soarta au. Eu sper ca acest proiect a fost pregatit de catre colegii din USR, in sensul ca ar putea sa-i asigure un sprijin parlamentar. Altfel e doar un exercitiu de imagine, dar eu il sustin”, a afirmat Predoiu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: