„Obama a MINTIT. Ce s-a intamplat de fapt cu Osama bin Laden”. Dezvaluirile unui jurnalist prestigios

externe

Celebrul jurnalist Seymour Hersh, laureat Pulitzer, il acuza ca Barack Obama ca a mintit in privinta evenimentelor care au dus la moartea lui Osama bin Laden pentru a obtine beneficii politice.

El sustine ca nu a avut loc niciun fel de lupta la resedinta lui Osama bin Laden din Pakistan. Se spune ca guvernul pakistanez il ascundea pe Osama in acel loc de cativa ani. CIA a aflat despre acest fapt de la un inalt oficial pakistanez, care spera sa obtina recompensa de 25 de milioane de dolari.

Hersh spune ca administratia lui Obama a negociat cu guvernul pakistanez inainte de raid, desi mai apoi a sustinut ca a fost vorba de o misiune secreta de infiltrare. Ea citeaza o sursa nenumita care afirma ca agentii pakistanezi au taiat curentul de la resedinta lui Osama pentru a ajuta echipa SEAL sa intervina.

Sursa lui Hersh este un „fost oficial din cadrul serviciilor secrete americane” care avea cunostinta de prezenta lui Osama ben Laden in orasul pakistanez Abbottabad.

Jurnalistul mai adauga ca nu a existat niciun fel de schimb de focuri, singurele gloante trase fiind acelea care l-au ucis pe Osama. Barack Obama ar fi ascuns acest adevar pentru a-si mari popularitatea cu un an inainte de alegerile prezidentiale.

Hersh a mai dezvaluit ca trupul lui Osama nu a fost aruncat in mare, ci a fost ingropat in Afghanistan. Articolul jurnalistului a fost publicat in London Review of Books, fiind citat de The Mirror.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: