Obama a numit in fruntea ARMATEI SUA un homosexual declarat

actualitate

Presedintele SUA, Barack Obama, l-a nominalizat ca secretar al Armatei pe Erik K. Fanning, un homosexual care si-a declarat public orientarea.

Nominalizarea va trebui sa fie aprobata de Senatul SUA.

„Eric aduce in noua pozitie multi ani de experienta dovedita si capacitati exceptionale de lider. Sunt recunoscator pentru modul in care s-a dedicat barbatilor si femeilor in uniforma si sunt convins ca va conduce soldatii SUA cu distinctie”, a declarat Obama, citat de CNN.

Acest pas istoric este unul dintre multe miscari ale administratie Obama de a promova drepturile comunitatii LGBT in cadrul fortelor armate. In 2010, presedintele a semnat o legea care punea capat politicii „Nu intreba, nu spune” care interzicea homosexualilor si lesbienelor sa isi afirme deschis orientarea.

Fanning a fost adjunct al secretarului de stat al Armatei pana in luna iunie, iar mai inante a fost seful de cabinet al secretarului Apararii Ash Carter. Acesta a declarat ca nominalizarea lui Fanning este o „alegere excelenta”.

Si organizatia care apara drepturile militarilor LGBT s-a declarat satisfacuta. „Suntem incatnati ca Fanning a fost nominalizat pentru a conduce cea mai mare armata a lumii:, se arat intr-un comunicat al The American Military Partner Association.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: