externe

Obligativitatea vaccinarii in Galicia (Spania), suspendata de Curtea Constitutionala. Amenzile erau de 3.000 de euro

Curtea Constitutionala spaniola a suspendat marti o lege adoptata de autoritatile din regiunea Galicia care ii obliga pe locuitorii sai sa se vaccineze impotriva COVID-19, au declarat surse judiciare, relateaza AFP, citata de Agerpres.

Suspendarea cu caracter preventiv survine dupa un recurs depus de guvern impotriva unei legi din aceasta regiune din nord-vestul Spaniei, care prevedea amenzi de pana la 3.000 de euro in caz de refuz nejustificat al vaccinarii impotriva COVID-19.

In Spania, vaccinarea impotriva COVID-19 nu este obligatorie, la fel ca in majoritatea tarilor europene, insa Galicia a fost o exceptie prin aceasta obligatie introdusa la sfarsitul lunii februarie.

Potrivit unor surse judiciare, recursul a fost admis in principiu, conducand la suspendarea articolelor contestate de executivul central, care a vazut o „limitare a drepturilor fundamentale” in anumite puncte ale legii.

Judecatorii au la dispozitie cinci luni pentru a studia acest recurs pe fond si pentru a pronunta o decizie finala, timp in care se va mentine suspendarea preventiva.

Guvernul condus de premierul socialist Pedro Sanchez intentioneaza sa vaccineze 70% din populatia Spaniei pana la sfarsitul lunii august.

Spania a vaccinat aproape 7,2% (3,4 milioane) din cei 47 de milioane de locuitori cu ambele doze si a administrat mai mult de 9,4 milioane de doze in total, conform cifrelor Ministerului Sanatatii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

A doua nava cu ajutoare umanitare pentru Gaza va pleca sambata din Larnaca

Cea de-a doua nava care transporta ajutoare umanitare pentru Gaza, ca parte a proiectului Amalthea,…

4 ore ago

Universitatea Harvard va elimina copertile din piele umana ale unei carti din anii 1800

Universitatea Harvard a eliminat copertile din piele umana ale unei carti din secolul al XIX-lea…

4 ore ago

Parlamentul francez sustine proiectul de lege pentru interzicerea discriminarii bazate pe coafuri, culoare sau textura a parului

Camera inferioara a parlamentului francez a sustinut un proiect de lege care interzice discriminarea bazata…

5 ore ago

SUA: Un caine robot politist a evitat o potentiala varsare de sange, dar a fost impuscat de trei ori

Politia din statul american Massachusetts a multumit unui caine robot pentru ca a ajutat la…

5 ore ago