Are obrazul la fel de gros cat talpa bocancului. Gabriel Oprea anunta ca se intoarce: „Am dat dovada de onoare”

politica

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a anuntat, sambata, ca revine in politica si relanseaza UNPR.

”Am demisionat din Parlament, m-am pus la dispozitia justitiei, pentru ca onoarea costa si va fi intotdeauna cel mai important reper in viata si in activitatea mea profesionala. Astazi, dosarele mele sunt in instanta, sunt publice si pot vorbi deschis despre ele. Am incredere ca justitia va fi dreapta si va restabili adevarul, adevarul de necontestat – ca sunt nevinovat. Sigur ca in aceasta perioada am aflat ca in politica din Romania nu este nevoie de onoare, nu este apreciat faptul ca esti serios si te tii de cuvant. Sigur ca am inteles ca onoarea in politica este considerata naivitate”, a afirmat Gabriel Oprea intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul UNPR, citat de news.ro.

Oprea a spus ca el si UNPR merg ”pe cale dreapta, dar foarte grea”.

”In ultimii doi ani am reflectat asupra tuturor evenimentelor petrecute in jurul meu ori in care am fost implicat cu sau fara voia mea si am convingerea astazi ca Romania are nevoie de un partid ca UNPR, care face politica oamenilor. (…) UNPR este partidul care pune mai presus de orice omul, unitatea, natiunea. (…) Nu am fost perfecti, dar suntem dispusi sa reparam greselile trecutului”, a mai declarat Gabriel Oprea.

El a spus ca obiectivele UNPR in perioada urmatoare sunt: sa aiba reprezentanti in Parlamentul European, sa aiba un cuvant de spus la alegerile prezidentiale si sa intre in Parlament.

”Vrem sa readucem echilibrul si respectul in politica si intre institutiile statului”, a sustinut Oprea.

Ii invit sa revina in partid pe toti colegii care au activat in UNPR si care au ales sa iasa din politica, despre care stiu ca asteapta un semnal de la mine. Ii asteptam acasa, in UNPR. In anul centenar, invitam militarii, politistii, jandarmii, pompierii aflati in activitate sa ne urmareasca proiectele si sa ne voteze, iar pe cei in rezerva si pe toti romanii patrioti ii asteptam sa se inscrie in UNPR. UNPR e a treia cale, cea a echilibrului si a responsabilitatii”, a mai declarat Gabriel Oprea.

Instanta suprema a decis in 8 iunie ca dosarul in care fostul vicepremier Gabriel Oprea este judecat pentru ucidere din culpa privind moartea politistului Bogdan Gigina sa fie trimis Judecatoriei Sectorului 1 din Capitala. Vineri, la instanta suprema a avut loc primul termen in camera preliminara in dosarul privind moartea politistului, iar Oprea si-a sustinut din nou nevinovatea, spunand ca este singurul om din Romania care este trimis in judecata pentru ucidere din culpa din postura de pasager pe bancheta din spate a masinii.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: