Obsedat de Romania. Un fotograf de talie mondiala arata lumii o tara TRAUMATIZATA

life

Fotograful american Joseph Rodriguez a fost de patru ori in Romania dupa decembrie 1989, capturand evolutia tarii in numeroase imagini. El a publicat recent un album intitulat „Romania”.

Fotografiile lui Rodriguez reflecta suferinta si durerea unui popor abia iesit din comunism. El a fost in Romania in anii 1990, 1993, 1994 si 1996. Intr-un interviu acordat recent pentru leica-camera.com, Rodriguez a vorbit despre obsesia sa pentru tara noastra.

„Cand am ajuns prima data la Bucuresti am gasit un oras fascinant. Pe vremuri era denumit Parisul Europei. Romanii erau calzi si ospitalieri”, isi aminteste fotograful. El a facut numeroase fotografii nu numai in Bucuresti, ci si in zona Bacaului, unde a surprins viata din sate si fabrici.

In 1994 si 1996 a stat in Transilvania, in satul Markod. „Am stat la mai multe familii si am inceput sa fotografiez viata rurala. Multi nu vorbeau ungureste, dupa ce zeci de ani in comunism li s-a interzis sa-si utilizeze limba materna”, sustine Rodriguez.

Fotograful mai spune ca „suferinta” si „durerea” surprinse in imaginile sale din 1990 nu mai erau atat de des prezente in Romania in 1996. De atunci, el nu a mai fost in Romania, insa abia acum a decis sa-si publice albumul cu imaginile din anii ’90.

Rodriguez a avut numeroase expozitii in SUA, Suedia si Finlanda. El preda acum la  New York University.

11_ROMFinalSequence
17_ROMFinalSequence 20_ROMFinalSequence
21_ROMFinalSequence 29_ROMFinalSequence 33_ROMFinalSequence 34_ROMFinalSequence 37_ROMFinalSequence 41_ROMFinalSequence 44_ROMFinalSequence 46_ROMFinalSequence 58_ROMFinalSequence 04_ROMFinalSequence

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: