Ochii Moscovei iar sunt pe Romania. Ucraina si Moldova, invitate la o reuniune NATO la Bucuresti

externe

Jean Stoltenberg, NATO, ajutor, Ucraina, Trump reales

Ucraina, Republica Moldova, Georgia, Finlanda, Suedia si Bosnia si Hertegovina au fost invitate sa participe la reuniunea ministrilor de Externe din tarile NATO care va avea loc, pe 29 si 30 noiembrie, la Bucuresti, potrivit unor surse oficiale.

Reuniunea va cuprinde patru sesiuni referitoare la implementarea deciziilor luate la summitul NATO de la Madrid, la razboiul din Ucraina, securitatea energetica si parteneri.

Romania gazduieste pentru prima oara o reuniune a ministrilor de Externe din NATO. In 2008, Romania a gazduit summitul NATO.

De asemenea, prim-ministrul Ucrainei, Denis Smihal, a promis Europei o continuare in ritm accelerat a reformelor de anvergura demarate in tara sa in drumul ei spre aderarea la Uniunea Europeana (UE), informeaza marti dpa, citata de Agerpres.

Pana la sfarsitul acestui an, Kievul vrea sa implementeze asa-zisul acord de asociere, a spus Smihal marti la conferinta internationala privind reconstructia Ucrainei care are loc la Berlin.

Alaturi de alte proiecte, guvernul ucrainean planuieste sa introduca standardele UE in diferite sectoare industriale, o reforma a autoritatilor vamale, o reforma a guvernului si o liberalizare a legislatiei in domeniul muncii.

Kievul isi indeplineste obligatiile asumate, chiar daca aceasta are loc pe fondul razboiul declansat de Rusia asupra Ucrainei.

Experti internationali si politicieni au fost invitati marti la Berlin pentru a discuta despre reconstructia postbelica a Ucrainei, in cadrul unei conferinte organizate de Comisia Europeana si de Germania, care in prezent prezideaza Grupul celor sapte natiuni puternic industrializate (G7).

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: