externe

Ocupantii rusi, atacati cu mainile goale de sateni. Patriotii ucraineni nu s-au speriat nici de grenadele lacrimogene ale rusilor – Video

Imagini impresionante din Kupiansk, in nord-estul Ucrainei. Localnicii s-au revoltat impotriva ocupantilor rusi, fiind apoi atacati cu grenade lacrimogene.

Localnicii s-au strans in fata primariei ocupate si au cantat imnul national. La un moment dat, cand au vazut o masina de teren a ocupantilor ei au navalit asupra acesteia, incercand sa o distruga.

Fortele ruse au reactionat violent, folosind grenade lacrimogene.

Anterior, localnicii au cantat imnul Ucrainei in fata primariei ocupate.

Primarul orasului Kupiansk, Hennadi Mazehora, este acuzat de tradare dupa ce a predat primaria rusilor. El a fi cooperat cu fortele rusesti, potrivit procurorului general al Ucrainei, Iryna Venediktova, relateaza APA citand Kyiv Independent.

Ea l-a acuzat ca a oferit sprijin trupelor care au ocupat orasul sau si ca le-a cedat controlul. Potrivit acesteia, Mazehora este membru al partidului pro-Kremlin Platforma Opozitiei, pro-Kremlin.

Ucraina inca are tehnologie nucleara sovietica si Rusia nu poate rata sa raspunda la acest pericol, a declarat marti ministrul de externe rus Serghei Lavrov, relateaza Reuters.

In discursul sau preinregistrat, difuzat in cadrul Conferintei privind Dezarmarea ce are loc la Geneva, Lavrov a spus ca Moscova ia toate masurile posibile pentru a impiedica prezenta armelor nucleare in Ucraina, el subliniind ca pentru Rusia este inacceptabil ca unele tari europene sa gazduiasca arme nucleare ale SUA.

Potrivit lui Serghei Lavrov, citat de agentiile de presa ruse TASS si RIA, este timpul ca armele nucleare ale SUA din Europa sa se intoarca acasa, demnitarul rus exprimand disponibilitatea Rusiei de a lucra impreuna cu Washingtonul cu privire la stabilitatea strategica.

Seful diplomatiei ruse a facut un apel la abtinere de la pasi, in consolidarea militara, care ar incalca securitatea indivizibila si a subliniat ca Occidentul nu ar trebui sa construiasca obiective militare in tari din fosta Uniune Sovietica.

Pe de alta parte, ministrul rus de externe a remarcat ca Uniunea Europeana a optat pentru sanctiuni in locul dialogului cu Rusia.

AFP relateaza ca numeroase delegatii, printre care a Ucrainei si cele din mai multe tari occidentale, au boicotat interventia lui Serghei Lavrov, iesind din sala la inceperea difuzarii discursului ministrului rus de externe.

Demnitarul rus ar fi trebuit sa vina personal la Geneva, dar si-a anulat luni deplasarea invocand ”sanctiunile antiruse” care interzic survolarea teritoriului Uniunii Europene de aeronave ruse.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

58 de minute ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

44 de minute ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

O oră ago

Presshub: Romanca inchisa in China se stinge in indiferenta autoritatilor romane. „Cum sa ramai indiferent stiind ca i-au cazut dintii din gura din pricina inanitiei?”

Romanca inchisa in China se stinge in indiferenta autoritatilor romane. Marius Balo, care a fost…

48 de minute ago

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

2 ore ago