Ocupat sa o laude pe Dancila, Pavelescu a uitat de comemorarea lui Coposu. Si-a adus aminte insa Ludovic Orban

politica

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a uitat ca luni, 11 noiembrie, se implinesc 24 de ani de la moartea lui Corneliu Coposu.  Sia adus aminte in schimb premierul PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a depus, luni, o coroana de flori la statuia lui Corneliu Coposu din Bucuresti.

“Corneliu Coposu ramane in memoria societatii romanesti o pagina de istorie prin forta, determinarea si puterea credintei de a milita pentru libertate si democratie. Demnitatea si curajul cu care si-a aparat convingerile politice si democratice, in pofida anilor grei de temnita, l-au asezat in galeria marilor oameni de stat si iubitori de tara.

Lider vizionar si bun roman, Corneliu Coposu a fost intre primii oameni politici care, in anii 90, a vazut drumul Romaniei alaturi de statele europene si euroatlantice. Si-a pus viata in slujba reconstruirii tarii pe baze democratice si a tras un puternic semnal de alarma pentru a ne arata ca o Romanie libera nu se poate cladi fara a apara zi de zi valorile democratice si a-i lasa in trecut pe urmasii regimului comunist.

Spiritul civic dovedit la alegerile de ieri si optiunile foarte clare ale romanilor din tara si din afara granitelor arata ca suntem pe drumul corect in raport cu viitorul european al Romaniei. Insa lupta trebuie dusa mai departe, cu onestitate, cu credinta in principiile binelui si cu puterea exemplului personal, care sa educe tinerii in spiritul valorilor universale, asa cum ne indruma seniorul in testamentul sau politic. Dumnezeu sa il odihneasca in pace!”, a fost mesajul lui Orban.

Presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, nu a pomenit nimic de comemorarea lui Coposu, in schimb a i-a trasnmis felicitari Vioricai Dancila, sefa a partidului fostilor comunisti. „FELICITARI, VIORICA DANCILA! KLAUS IOHANNIS, DISPERAT – DAN BARNA, ADIO! TRAIASCA ROMANIA! Rezultatele votului de astazi schimba radical esichierul politic. O palma grea pe obrazul obraznicului Iohannis si un sut in fundul penalului Barna. Un esec rusinos pentru omnipotentul stat paralel si securistii din laboratoarele anti-romanesti”, scria Pavelescu pe Facebook.

Dupa ce a vazut ca Orban a depus o coroana de flori la statuia lui Coposu, Pavelescu a acuzat PNL ca vrea sa distruga PNTCD.

„Vad ca nu ati abandonat planul de distrugere a PNTCD. In urma cu cateva saptamani ati navalit la Badacin, la Casa Memoriala a lui Iuliu Maniu, cu un desant de zeci de demnitari liberali pentru a confisca evenimentul. Ati avut un comportamant inacceptabil fata de taranistii prezenti, plini de aroganta.

Azi, vazand optiunile noastre politice, ati depus o coroana de flori la statuia lui Corneliu Coposu ca si cum ati fi voi, liberalii, ati fi executorii testamentari ai politicii Senioriului, desi faptele voastre politice sunt contra: v-ati pozitionat impotriva referendumului pentru familie, ati sustinut Protocoalele secrete si politia politica, l-ati recunoscut drept erou national pe tortionarul Aiudului Augustin Lazar, ati dezbinat natiunea cu mesajul urii si violentei, ati calcat in picioare Constitutia si ati devenit steagul neo-marxismului globalizant si anti-crestin in Romania. Nu aceasta este doctrina lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache si Corneliu Coposu, venita de la Andrei Saguna si Simion Barnutiu”, i-a transmis Pavelescu lui Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: