Odesa, luata la tinta. O armada de 14 nave de razboi ale Rusiei se apropie de orasul port la Marea Neagra

externe

Mai multe nave de razboi ale Rusiei au fost vazute marti avansand spre Odesa (Ucraina), oras la port la Marea Neagra. Informatiile postate de experti arata ca forta include nave de debarcare.

Navele marinei rusesti pot fi vazute in imaginile din satelit apropiindu-se de coasta ucraineana. Imaginea din satelit Sentinel 2, realizata la ora locala 11:47, arata cel putin 14 nave, anunta navalnews.com.

Navele au fost identificate de Naval News cu ajutorul lui Damien Symon, un analist independent in domeniul apararii. Analiza preliminara arata trei grupuri de nave. Doua sunt alcatuite din nave de lupta, iar una are mai multe nave pentru debarcare. Navele de debarcare par sa fi navigat direct de la pozitia lor de stationare din largul coastei Crimeei. Analistii cerceteaza imaginile pentru a gasi mai multe nave.

Grupul din nord pare sa fie condus de un remorcher sau de un vanator de mine. In spatele acestuia se afla doua nave de debarcare din clasa Ropucha, un alt remorcher si un Ropucha care il urmeaza.

Al doilea grup, denumit Grupul 2 pe grafic, se afla intr-o formatie patrata. Acestea par a fi nave de razboi mai mici, cum ar fi corvete de rachete.

Grupul sudic, denumit Grupul 1, este condus de crucisatorul Moskva din clasa Slava. Acesta pare sa aiba doua nave de debarcare din clasa Alligator si nava de debarcare din clasa Ivan Gren Pyotr Morgunov. Exista, de asemenea, o nava de razboi mai mica, probabil o corveta de rachete din clasa Buyan-M.

Navele de razboi rusesti au navigat pana acum in apropiere de Odesa, in timpul conflictului. Acum, aceasta pare a fi o forta de debarcare.

Anterior, presedintele belarus Alexander Lukasenko a prezentat planuri pentru o debarcare in apropiere de Odesa.

Iata cum arata acum situatia in Ucraina, fortele ruse nu s-au apropiat pe uscat inca de Odesa.


Sursa: Sky News

Citeste si: Primarul din Odesa ii anunta pe rusi ca „vom lupta pana la capat”. Plajele din Odesa sunt minate impotriva amfibiilor rusesti

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: