Ofensiva in forta a Ucrainei in sudul tarii, peste 100 de atacuri impotriva pozitiilor Rusiei. Kievul foloseste avioane, rachete si artilerie

externe

Armata Ucrainei incearca sa apere sudul tarii, bombardat masiv de fortele Rusiei, iar in acest sens, in ultimele 24 de ore, unitati de rachete, artilerie si avioane ale Kievului au lansat peste 100 de atacuri impotriva pozitiilor ruse, a informat vineri Comandamentul Operativ Sud al Ucrainei, transmite EFE, citata de Agerpres.

Potrivit buletinului de razboi difuzat de agentiile locale ucrainene, rusii au pierdut in ultimele 24 de ore 57 de militari, sase vehicule blindate si trei motorizate pe frontul sudic.

In regiunea ocupata Herson (sud), comandamentul militar ucrainean a acuzat ca rusii vor sa intinda „o capcana legislativa, prin convocarea unui pseudo-referendum pentru includerea acestei zone in Federatia Rusa”.

Totusi, potrivit ucrainenilor, „steagurile ucrainene sunt vizibile pe toate strazile din Herson, ca dovada ca populatia nu accepta simbolurile, puterea si stilul de viata impuse de dusman”.

Intre timp, in regiunea Nikolaev (Mikolaiv), la est de orasul-port Odesa, fortele ruse au continuat sa bombardeze instalatii industriale, infrastructura urbana si suburbana cu artilerie si lansatoare de rachete.

Prin aceasta, „dusmanul vrea sa puna presiune psihologica pe civili, incercand sa-i oblige sa accepte noul sistem (politic si administrativ) impus de rusi”, potrivit buletinului de razboi.

In regiunea de coasta Odesa, situata in nord-vestul Marii Negre, rusii continua sa destabilizeze situatia cu atacuri pentru a crea un coridor terestru din provincia ucraineana Crimeea, anexata ilegal de Rusia in 2014, si regiunea separatista vecina Transnistria, din Republica Moldova.

Potrivit ucrainenilor, grupul naval rus in Marea Neagra consta in prezent din patru nave si doua submarine care transporta peste 30 de rachete de croaziera Kalibr.

Mai mult despre:

Comentarii: