Ofensiva pentru eliminarea definitiva a lui Dragnea din fruntea Parlamentului continua. Luni, o noua miscare a Opozitiei

news

Liberalii vor continua, luni, demersul revocarii lui Liviu Dragnea de la sefia Camerei Deputatilor si a vicepresedintelui Florin Iordache, a anuntat purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca. Acesta a spus ca partidul va boicota sedintele de plen daca acestia vor conduce sedintele.

„Vom boicota toate sedintele de plen care vor fi conduse de Liviu Dragnea si Florin Iordache pentru ca ei in acest moment comit un abuz. Asta inseamna ca trebuie finalizata procedura de revocare a celor doi care ocupa functii de conducere la Camera Deputatilor. (…) Nu vom participa la sedintele respective, asta inseamna boicot. Noi credem ca pana la discutarea si dezbaterea proiectului de lege a bugetului de stat si a Legii pensiilor se va finaliza procedura de revocare a celor doi din functii”, a declarat Ionel Danca, in Parlament, citat de Mediafax.

Liberalul a afirmat ca in prezent Liviu Dragnea si Florin Iordache nu mai pot conduce sedintele de plen ale Camerei Deputatilor, fiind propusi pentru revocare.

„In acest moment atat Liviu Dragnea, cat si Florin Iordache au pe ordinea de zi votata ieri in sedinta Camerei Deputatilor doua cereri de revocare din functiile pe care le detin la conducerea Camerei Deputatilor. Aceasta procedura trebuie finalizata prin vot final in urmatoarea sedinta de plen. Atat timp cat pe ordinea de zi vor fi aceste cereri de revocare votate ieri, atat Liviu Dragnea cat si Florin Iordache nu pot conduce sedintele Camerei Deputatilor. Practic in acest moment Liviu Dragnea si Florin Iordache nu mai pot ocupa functii de conducere in ceea ce priveste sedintele Camerei Deputatilor”, a adaugat Danca.

Intrebat ce se va intampla daca si PSD va cere revocarea vicepresedintelui liberal al Camerei Deputatilor, Ionel Danca a afirmat ca „va trebui respectat regulamentul” si ca „se va ajunge la un impas”.

De asemenea, purtatorul de cuvand al PNL a a explicat de ce sedinta de plen de miercuri a fost regulamentara si ca din moment ce a fost propusa o cerere de revocare a conducerii Camerei, Florin Iordache trebuia sa lase un alt vicepresedinte al forului sa prezideze, in mod legitim, lucrarile sedintei.

Prim-vicepresedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a cerut, miercuri dimineata, in sedinta de plen a Camerei Deputatilor, revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea acestui for legislativ. De asemenea, ea a cerut si revocarea lui Florin Iordache si Eugen Nicolicea din functia de vicepresedinte al Camerei. Singurul vicepresedinte al forului din partea PSD pe numele caruia nu a fost formulata o cerere de revocare este Carmen-Ileana Mihalcescu.

”Astazi (miercuri – n.r.) va solicitam ca pe ordinea de zi de plen doua solicitari de revocare a domnului vicepresedinte Florin Iordache si a domnului presedinte al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. De asemenea, prima solicitare pe care v-o fac si va rog sa tineti cont de succesiunea solicitarilor de procedura si in felul acesta sa le supuneti votului”, a cerut Raluca Turcan, deputat PNL.

In schimb, vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Iordache a afirmat, miercuri, ca cererea Opozitiei privind revocarea din functie a presedintelui si a unui vicepresedinte ai Camerei Deputatilor,. Liviu Dragnea si a sa, nu este regulamentara, acuzand initiatorii de deficiente in a intelege regulamentul.

Totodata presedintele Camerei Deputatilor a acuzat, miercuri, ca seful statului Klaus Iohannis s-ar afla in spatele actiunii din Parlament, spunand ca Opozitia, „dupa stilul lui Iohannis”, vrea sa ia cu japca Parlamentul. Dragnea mai spune ca nu se intampla nimic fara stirea presedintelui.

In replica, intrebat miercuri despre acuzatiile potrivit carora ar fi incercat sa il contacteze telefonic pe Florin Iordache pentru a pune presiune pe acesta, Klaus Iohannis a spus: „Haideti, lasati-ma cu prostii din astea, niste povesti inventate”.

Chestionat daca a avut vreo implicare in demersul Opozitiei, seful statului a raspuns: „Nu, nu am avut o implicare, dar ideea nu e rea. O sa ma gandesc la asta”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: