externe

Ofensiva ucrainenilor: 7 depozite rusesti spulberate in mai putin de o zi. Explozii si in capitala separatista Donetk – Video

Atacurile ucrainene asupra depozitelor si altor obiective rusesti din teritoriile ocupate continua intr-un ritm extrem de sustinut, cu cel putin 7 lovite in mai putin de o zi.

Astfel, a fost lovit un depozit de mase plastice din Herson (posibil folosit pentru stocarea munitiilor), a unor depozite militare de la baza din Makiivka, a unora din Komsomolskoe (din regiunea Donetk), in Veliki Burluka – unde a fost lovit un centru logistic, in Kadiivka din regiunea ocupata Luhansk, un posibil depozit de munitii din Donetk, in Centrul Kamaz, precum si in suburbia Azotni a capitalei separatistilor sustinuti de rusi, Donetk.

Este posibil ca numarul obiectivelor rusesti lovite sa fie mai mare, stirile despre atacurile ucrainene devenind mai numeroase de la o ora la alta.

In ultimele saptamani aceste atacuri au devenit frecvente, odata ce ucrainenii au inceput sa primeasca tot mai multe arme – artilerie si rachete – cu raza mai lunga de actiune, care pot lovi la 30 si chiar la peste 80 de kilometri departare.

Cele mai cunoscute arme pentru distanta mare sunt HIMARS, artilerie mobila cu raza lunga, insa Ucraina are inca putine de acest tip, desi altele vor continua sa vina.

Ucrainenii folosesc de asemenea howitzere CAESAR, PZH 2000 si AHS Krab pentru a lovi tintele rusesti aflate departe de linia frontului.

Ucraina se bazeaza de asemenea si pe partizanii sai din teritoriile ocupate, care intreprind frecvent atacuri asupra obiectivelor rusesti.

Faptul ca aceste atacuri devin frecvente pune o mare problema rusilor, care si asa au probleme logistice serioase. Distrugerea depozitelor duce la probleme cu aprovizionarea cu munitii sau cu combustibili si le afecteaza operatiunile.

Intre timp, bataliile intense continua in Ucraina. In timp ce rusii avanseaza lent in est, in Donbas, ucrainenii au si ei unele progrese in sud, in regiunea Herson, acolo unde se apropie de capitala regionala cu acelasi nume.

Per total, rusii au avut un avans teritorial net de doar 0.3% comparativ cu ucrainenii.

Urmareste-ne si pe:
Lucian Popescu

Share
Published by
Lucian Popescu

Recent Posts

Campaniile rusesti de sabotaj in UE capata amploare. Sunt vizate fabricile care produc arme pentru Ucraina si infrastructura feroviara

Pe fondul noilor avertismente ale serviciilor de informatii ca Rusia pregateste „acte violente de sabotaj”…

29 de minute ago

Mircea Geoana, atac direct la Ciolacu: „Atunci cand liderii de azi ai tarii se exprima in limba romana, ai senzatia ca iti vorbeste corigentul clasei”

Mircea Geoana, potential candidat la presedintie, sustine ca Romania este condusa de o generatie politica…

O oră ago

Germania va achizitiona din Statele Unite trei sisteme de rachete HIMARS pentru a le dona Ucrainei

Ministrul german al apararii, Boris Pistorius, a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze trei lansatoare pentru…

3 ore ago

Presshub: Cat a costat deplasarea Alinei Gorghiu in Brazilia

Cat a costat deplasarea Alinei Gorghiu in Brazilia. Ministrul Justitiei a facut publice costurile vizitelor…

24 de minute ago