Oferta de munca pentru cei doi la Iasi. Patron: „Noi va vrem! Pentru noi calitatea de om de omenie este esentiala! Culoarea pielii, limba, sexul, religia sau statura nu conteaza“

news

Un om de afaceri din Iasi, proprietarul unei fabrici de ambalaje, anunta ca vrea sa-i angajeze pe cei doi cetateni din Sri Lanka goniti de localnicii din Ditrau, spunand ca este de „noaptea mintii” ceea ce se petrece in localitatea harghiteana.

Tiberiu Stoian, fondatorul companiei iesene Exonia, scrie pe Facebook ca se ofera sa-i aduca in fabrica sa pe cei doi muncitori din Sri Lanka, precizand ca nu conteaza „culoarea pielii, limba, sexul sau religia”.

„Noi va vrem! Nu prea am avut timp de citit presa in ultimele zile, dar si cand imi fac ceva timp, ma deprim. Referitor la protestul satenilor din Ditrau, noaptea mintii, greu de crezul ca suntem in 2020! Avand in vedere bunele referinte primite de cei doi muncitori de la Ditrau originari din Sri Lanka de la patronii lor, ma ofer sa ii aduc in echipa Fabricii de Ambalaje EXONIA de la Iasi. Pentru noi calitatea de om de omenie este esentiala! Culoarea pielii, limba, sexul, religia sau statura nu conteaza“, afirma Tiberiu Stoian, citat de news.ro.

Omul de afaceri este convins ca ambii cetateni din Sri Lanka vor invata rapid ce au de facut la firma sa.

„Chiar daca momentan ei stiu numa’ sa plamadeasca pita, sigur vor invata rapid cum se produc din hartie sacosele personalizate care sper ca vor fi utilizate si la brutaria din Ditrau. Sau nu. Cum as putea avea acces la datele lor de contact?”, scrie omul de afaceri iesean Tiberiu Stoian, care publica si numarul de telefon la care poate fi gasit.

IPJ Harghita a deschis dosar de cercetare penala pentru incitare la ura si discriminare, in scandalul de la Ditrau, judetul Harghita, unde localnicii refuza sa accepte doi cetateni din Sri Lanka.

Aproximativ trei sute de persoane au participat la o intalnire cu primarul, spunandu-si nemultumirile. Unii au explicat ca nu este vorba despre discriminare, reprosurile lor fiind indreptate mai mult spre patronul brutariei, decat spre cei doi straini.

Patronul a transmis o scrisoare in care a explicat ca ii va retrage din productie pe cei doi straini si a cerut scuze localnicilor.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: