Oficial: AUR si UDMR promoveaza impreuna in Parlament o lege copiata din Ungaria, de la iliberalul Viktor Orban

politica

Alianta pentru Unirea Romanilor va initia demersurile privind elaborarea unui pachet legislativ care sa „limiteze reprezentarea sau promovarea in randul minorilor a homosexualitatii si a schimbarii de sex”, in urma consultarii efectuate in randul membrilor si simpatizantilor sai. „AUR sustine familia si valorile crestine. Activistii LGBTQI nu au ce cauta in scolile si in gradinitele din Romania. Vrem sa ferim copiii romanilor de expunerea la o propaganda nepotrivita pentru varsta lor”, a explicat liderul senatorilor partidului, Claudiu Tarziu.

„Peste 98% dintre membrii si simpatizantii nostri sustin necesitatea implementarii urgente a unei astfel de legislatii, menite sa apere copiii din gradinite si scoli. Prin acest demers suntem consecventi cu pozitiile exprimate recent, de sprijinire a masurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmand sa avem consultari si cu ceilalti parteneri conservatori din Europa”, a declarat liderul deputatilor AUR George Simion, co-presedinte al formatiunii, potrivit unui comunicat de presa.

La randul sau, liderul senatorilor AUR Claudiu Tarziu a explicat ca „activistii LGBTQI nu au ce cauta in scolile si in gradinitele din Romania”.

„AUR sustine familia si valorile crestine. Activistii LGBTQI nu au ce cauta in scolile si in gradinitele din Romania. Vrem sa ferim copiii romanilor de expunerea la o propaganda nepotrivita pentru varsta lor”, a subliniat Claudiu Tarziu, co-presedinte AUR.

Si Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) a anuntat intr-o conferinta de presa desfasurata joi la Oradea ca sustine initiativa guvernului de la Budapesta de a organiza un referendum pe tema controversatei sale legi impotriva comunitatii LGBTQ. Istvan Csomortanyi, presedintele PPMT, a declarat ca odata cu inceputul noii sesiuni a Parlamentului Romaniei, in septembrie, partidul va initia, prin propriul reprezentant in legislativul de la Bucuresti, deputatul Zakarias Zoltan de la UDMR, un proiect legislativ intitulat ”pentru protectia copiilor” similar cu cel din Ungaria.

„Este important ca cetatenii maghiari de peste granita sa isi exprime cat mai multe opinii cu privire la problemele referendumului initiat de guvernul maghiar, exprimand astfel unitatea natiunii maghiare. Este destul de clar ce trebuie facut, iar dupa consultarea cu Janos Mezei, presedintele Partidului Civic Maghiar (partid care face parte din Alianta maghiarilor din Transilvania), este clar ca atat PPMT, cat si Partidul Civic Maghiar (PCM) sustin valorile traditionale si ii incurajeaza pe toti cetatenii maghiari sa participe la referendum si sa sustina protectia familiilor si copiilor”, a declarat Istvan Csomortanyi, care mai este si co-presedintele Aliantei Maghiare din Transilvania.

Acesta a mai subliniat ca „este util ca Ungaria sa demonstreze direct vointa oamenilor in legatura cu Legea privind protectia copilului, deoarece acest lucru a provocat isteria unor cercuri occidentale”. Totodata, Istvan Csomortanyi a transmis ca legea „varsa apa limpede in pahar in legatura cu propaganda LGBTQ din socli si mass-media adresata copiilor”.

„Ar fi utila implementarea unei legislatii similare care protejeaza copiii de propaganda sexuala in intreaga Europa Centrala si de Est, nu numai in tari precum Ungaria si Polonia”, a mai declarat politicianul.

Premierul ungar Viktor Orban a anuntat saptamana trecuta ca va fi organizat un referendum in problema protectiei copiilor, ca raspuns la presiunile Uniunii Europene de a modifica recentele amendamente aduse legislatiei privind educatia si protectia minorilor, relateaza Reuters.

„In ultimele saptamani, Bruxellesul a atacat Ungaria in legatura cu legea sa privind protectia copiilor. Legile Ungariei nu permit propaganda sexuala in gradinite, scoli, la televizor si in reclame”, spune premierul ungar intr-un mesaj video postat pe Facebook.

Ungaria a adoptat la 15 iunie o lege care interzice ”reprezentarea sau promovarea” in randul minorilor a homosexualitatii sau a schimbarii de sex, legea intrata in vigoare la inceputul lui iulie fiind calificata de presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, drept o „rusine” si descrisa drept „un atac la adresa democratiei, a statului de drept si a drepturilor fundamentale”, intr-o rezolutie a Parlamentului European. La 15 iulie, Comisia Europeana a anuntat ca a declansat o procedura de infringement impotriva Ungariei in legatura cu aceasta lege.

„(Cei de la Bruxelles) regreta ca la noi nu este posibil ceea ce se practica deja in Europa de vest, unde activistii LGBTQ merg in gradinite si scoli si fac educatie sexuala”, afirma Orban in mesajul de miercuri, subliniind ca „in joc este viitorul copiilor nostri”, iar „cand presiunea asupra tarii este atat de puternica, doar vointa comuna a poporului o poate proteja”.

Prin urmare, noteaza premierul ungar, guvernul a decis sa initieze un referendum, la care ungurii sunt chemati sa spuna, intre altele, daca sustin organizarea de „ore de orientare sexuala” in invatamantul public fara acordul parintilor, promovarea si disponibilitatea tratamentelor de schimbare de sex pentru copiii minori si „prezentarea nerestrictionata de continut media sexual catre minori ce influenteaza dezvoltarea acestora”.

Viktor Orban isi indeamna conationalii sa „spuna nu impreuna” la aceste intrebari, adaugand ca „acum cinci ani, cand Bruxellesul a vrut sa forteze imigrantii in Ungaria, un referendum si o vointa comuna l-au oprit”.

Ungurii au respins introducerea de cote de migranti la un referendum convocat in 2016, la care totusi cota de participare a fost sub 50%, prea scazuta pentru a fi validat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: