Oficial, Buzatu nu mai este sef al CJ Vaslui. Baronul a fost suspendat din functie

news

Dumitru Buzatu, PSD, spaga, arestare preventiva, contestatie, mafia PSD

Prefectul Vasluiului l-a suspendat, marti, pe Dumitru Buzatu din functia de presedinte al CJ Vaslui. El se afla acum in arest pentru luare de mita.

Sase consilieri personali ai lui Dumitru Buzatu trebuie sa plece acasa dupa ce baronul PSD va fi suspendat din functie. Decizia de suspendare urmeaza sa vina in curand, daca instanta de apel va confirma decizia Tribunalului Vaslui privind arestarea preventiva a lui Buzatu.

„Consilierii personali ai lui Dumitru Buzatu s-au strans ieri ciorchine in biroul sefei lor, secretara Obreja (Ana Maria Obreja, sefa de cabinet a lui Buzatu), pentru a pune la cale un ultim plan de bataie. Daca zilele viitoare Curtea de Apel Iasi va mentine decizia Tribunalului Vaslui, atunci prefectul va fi obligat sa emita ordinul de suspendare a presedintelui CJ Vaslui, iar toti cei sase consilieri prsonali ai acestuia vor ramane fara serviciu si implicit fara salariul lunar care este de aproximativ 5.000 de lei.

In prima zi de dupa Buzatu, in Consiliul Judetean Vaslui s-a lesinat, s-a luat medicamente, dar s-a si sarbatorit. (…) Ana Maria Obreja ajunsese la un nivel atat de ridicat de aroganta si tupeu, incat aproape nimeni nu o mai suporta. De teama sa nu fie luata la rost de toti cei care au avut foarte multe de tras de pe urma ei, secretara lui Buzatu a venit luni la serviciu abia la orele amiezii, cand in institutie apele se mai calmasera. Si-a parcat masina neregulamentar, blocand alte doua autoturisme, apoi a urcat la birou, unde a fost asteptata de armata de consilieri personali ai lui Dumitru Buzatu. Acestia s-au aratat total surprinsi cand presa a incercat sa stea de vorba cu Ana Maria Obreja si chiar au jucat rolul de bodyguarzi pentru ea, incercand sa o protejeze.

Citeste si: Din nou a lesinat amanta lui Buzatu. Functionarii CJ Vaslui s-au dus sa-i cumpere medicamente

La un moment dat, Vlad Ghetu chiar incearca sa se puna intre secretara si jurnalisti si apoi o duce intr-o alta camera, de unde inchide usa. ‘Lasati-o in pace, ca se simte rau. A lesinat azi dimineata’, a spus unul dintre consilierii prezenti acolo. Dupa cateva minute, la biroul presedintelui CJ Vaslui si-au facut aparitia si trei consilieri locali PSD.

Este vorba despre Lenard Negruti, Ionut Antochi si Alexandru Barbu, cel din urma fiind si consilierul personal al lui Dumitru Buzatu. Dupa ce a stat cateva minute in acel birou, Barbu a coborat la farmacia din fata institutiei, de unde s-a intors cu niste medicamente, semn ca Ana Maria Obreja chiar nu se simtea bine. Starea ei de rau si atitudinea consilierilor personali ai lui Dumitru Buzatu sunt de inteles, avand in vedere ca peste cateva zile, Curtea de Apel Iasi va da decizia pentru mandatul de arestare”, a relatat publicatia vasluiana Vremea Noua.

Prefectul judetului Vaslui, Daniel Onofrei, anuntase deja ca va emite saptamana aceasta ordinul de suspendare a lui Dumitru Buzatu din functia de presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, daca vor fi indeplinite conditiile.

„In conformitate cu prevederile legale si procedurile stipulate in Codul administrativ, reprezentantul Guvernului in teritoriu are atributia de a aplica legea in situatiile in care sunt indeplinite toate conditiile procedurale prealabile. In cazul de fata, prefectul trebuie sa emita un ordin de suspendare din functia de presedinte al Consiliului Judetean, daca sunt indeplinite conditiile. Prefectura nu are niciun amestec in licitatiile si contractele incheiate de Consiliul Judetean. Rolul nostru este de a verifica legalitatea actelor administrative ale Consiliului Judetean, ale consiliilor locale si ale primarilor, pentru a ne asigura ca acestea sunt in conformitate cu legislatia in vigoare. Pana in prezent, nu au existat probleme in acest sens si ne asiguram ca vom continua sa ne indeplinim atributiile in mod obiectiv si impartial”, a declarat duminica Daniel Onofrei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: