Oficial, Doina Gradea a fost demisa de Parlament. Urmeaza sa fie dat afara si Cristache, infiltrat de Antena 3 la TVR

politica

Plenul Parlamentului a respins, marti, rapoartele de activitate ale Societatii Romane de Televiziune pe anii 2017, 2018 si 2019.

S-au inregistrat 142 de voturi pentru si 239 de voturi impotriva la Raportul pe 2019, 144 de voturi pentru, 242 impotriva si o abtinere la cel pe anul 2018 si 141 de voturi pentru, 247 impotriva si doua abtineri la raportul pe 2017.

Presedintele Senatului, Anca Dragu, a precizat ca respingerea rapoartelor atrage demiterea de drept a Consiliului de administratie al televiziunii publice.

„Ca urmare, Consiliul de administratie al televiziunii publice a fost demis. (…) Parlamentul numeste un presedinte interimar cu un mandat bine definit pe o perioada de 6 luni”, a spus Dragu.

Astfel, vor fi trimisi acasa Doina Gradea de la TVR si Georgica Severin de la Radioul Public. Acestia vor fi inlocuiti, intermiar, cu Ramona Saseanu (TVR, sustinuta de PNL) si Liviu Popescu (Radio, sustinut de USRPLUS).

Citeste si: Cristache confirma ca va fi dat afara de la TVR. Nou atac la adresa SUA: „Stam in genunchi in fata licuriciului”

Liderul deputatilor PNL, Gabriel Andronache, a propus suplimentarea ordinii de zi pentru propunerile pentru functia de presedinte interimar al Televiziunii publice.

Liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, a atras atentia ca Birourile permanente reunite trebuie sa sesizeze cele doua comisii de cultura pentru a audia persoanele care vor candida la aceasta functie, iar Gabriel Andronache a precizat ca, dupa discutarea si a rapoartelor de activitate ale Societatii de Radiodifuziune, se vor intruni Birourile permanente pentru aceasta procedura.

In 8 aprilie, comisiile parlamentare de cultura au dat un aviz de respingere pentru aceste rapoarte.

Mai mult despre:

Comentarii: