Oficial grec: Unul dintre TERORISTII din Paris era REFUGIAT sirian

news

Un pasaport sirian si unul egiptean a fost gasit la locul unuia dintre atentatele care au avut loc aseara, la Paris. Cel sirian arata ca posesorul lui a trecut prin Grecia pe data de 3 octombrie 2015 si, potrivit unui oficial grec, ar fi vorba despre un refugiat care a ajuns in Europa.

Cel putin unul dintre teroristii responsabili de uciderea a 128 de persoane in atacurile de aseara din Capitala Frantei a fost refugiat sirian. Unul dintre pasapoartele gasite la locul atentatului, chiar langa trupul unuia dintre atentatori, ii apartine unei persoane care l-a folosit ca sa treaca prin Grecia la inceputul lunii trecute si, potrivit unui oficial guvernamental grec, aceasta persoana ar fi un refugiat.

Nu se stie ce parcurs a avut respectiva persoana dupa ce a parasit Grecia, prin ce tari a trecut pentru a ajunge in Franta. Nikos Toskas, ministrul pentru Protectia Populatiei.

„Detinatorul pasaportului a trecut prin insula Leros la 3 octombrie 2015, unde a fost identificat in conformitate cu regulile Uniunii Europene”, a spus Toskas, citat de Reuters. El a spus ca nu stie daca pasaportul a fost verificat de alte tari prin care se crede ca detinatorul documentului a trecut, in drumul sau catre Franta, scrie Agerpres.

O sursa din politia elena a declarat ca autoritatile franceze au cerut altor tari din Europa, inclusiv Greciei, sa verifice pasaportul.

E posibil ca acest terorist sa fi profitat de exodul refugiatilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: