Oficial, Guvernul confirma ca Dancila se va bucura de protectia „statului paralel”. Dragnea si-a inghit mustata

politica

Informatia privind faptul ca premierul Viorica Dancila beneficiaza de serviciile SPP a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.

Acesta a mai spus ca pe perioada detinerii, de catre Romania, a presedintiei Consiliului UE, premierul beneficiaza de servicii de paza din motive de securitate.

”Incepand de astazi (miercuri – n.r.) doamna premier beneficiaza de paza si protectia ofiterilor SPP. Doar dansa, nu si ceilalti ministri. Nu este sigur daca paza si protectia SPP opereaza doar in perioada reuniunilor ocazionate de presedintia romana a Consiliului UE”, au mai precizat pentru Mediafax surse guvernamentale.

La inceputul mandatului, ea a renuntat la serviciile oferite de SPP, in contextul in care liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat in mod repetat pe seful serviciului ca se implica in politica. „Sunt sanse foarte mari sa destructuram acest sistem paralel. Nu Iohannis conduce statul paralel. El e o papusa, un beneficiar. Se pare ca Pahontu este liderul”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3 pe data de 27 decembrie.

Premierul Viorica Dancila a declarat, la sfarsitul lunii ianuarie 2018, la inceputul sedintei de guvern, ca a transmis inca de luni seara ca nu vrea sa beneficieze de protectia ofiterilor SPP, urmand sa indeplineasca ”formalitatile legale in acest sens”.

”Pentru ca a aparut o serie de speculatii in spatiul public, as vrea sa precizez ca am transmis SPP inca de luni seara ca nu vreau sa beneficiez de protectie. Inteleg ca toti ministrii au aceeasi optiune si am comunicat deja acest lucru. Vom indeplini formalitatile legale in acest sens. Nu am nicio problema cu ofiterii SPP, a caror munca o respect, nici nu institutia, insa aceasta este decizia mea. Nu sunt singurul demnitar care a optat in acest sens”, a declarat Viorica Dancila.

Si ministrii din Cabinetul sau au renuntat la protectia Serviciului de Protectie si Paza, in contextul acuzatiilor liderului PSD Liviu Dragnea la adresa sefului SPP, Lucian Pahontu.

Liderul PSD Liviu Dragnea l-a acuzat in mod repetat pe seful SPP, Lucian Pahontu, ca se implica in politica, la un moment dat spunand despre el ca este un personaj veninos. Ultima relatare legata de Pahontu a fost facuta de Dragnea luni seara, dupa investirea Guvernului Dancila.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: