Oficial, Insula Belina a revenit in domeniul public al statului. Hotarare de Guvern: „O reparatie a unei monstruozitati juridice realizate de PSD”

politica

Guvernul a adoptat o hotarare prin care Insula Belina revine in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului si in administrarea Apelor Romane, a anuntat, vineri, seful Cancelariei premierului, Ionel Danca.

El a spus ca aceasta decizie este „o reparatie a unei monstruozitati juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului”.

„Un proiect de hotarare de guvern mult asteptat, care ne aminteste de modul in care PSD a inteles si a guvernat Romania, atat timp cat a fost la guvernare. Va amintiti cum un brat al Dunarii a ajuns proprietate personala in administrarea liderilor politici PSD, condusi la acea vreme de Liviu Dragnea. In proprietatea personala, sa spunem cu ghilimelele de rigoare, toata tara a fost, in acea perioada, gandita ca o feuda pentru baronii PSD. Evident, Liviu Dragnea in Teleorman si-a dorit o mosie pe masura ambitiilor sale personale si a transferat Insula Belina din domeniul public al statului in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru uzul personal”, a afirmat Danca, citat de Agerpres.

El a spus ca prin aceasta Hotarare de Guvern se inscrie, practic, Insula Belina in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.

„Prin proiectul de Hotarare de Guvern, adoptat in sedinta de Guvern de ieri, Insula Belina revine in domeniul public al statului, in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului si in administrarea Apelor Romane. Este o reparatie a unei monstruozitati juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului, in interesul personal al liderilor lor de moment. Acest fapt a fost corectat de Guvernul liberal, o data prin semnarea procesului verbal de predare-primire in luna mai a acestui an, urmat de aceasta Hotarare de Guvern care inscrie, practic, Insula Belina in inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului”, a adaugat Danca.

Mai mult despre: ,

Comentarii: