politica

Oficial, referendumul PSD-ist de la Buzau a esuat rusinos, prezenta de numai 10% la vot. PSD-istii au incercat si sa aduca pe sus oamenii la vot

Referendumul pentru unificarea municipiului Buzau cu comuna Tintesti, organizat duminica, a esuat din cauza prezentei scazute la urne. Referendumul a fost puternic sustinut de PSD, Marcel Ciolacu fiind orezent duminica pentru a vota si a le cere buzoienilor sa participe la vot.

Primarul Constantin Toma (PSD) considera ca un vot pozitiv ar fi dat Buzaului o sansa mult mai mare de a deveni unul dintre orasele importante ale Romaniei.

„Respect decizia dumneavoastra de a nu uni municipiul Buzau cu comuna Tintesti! Dar, indiferent de acest rezultat, cred cu tarie ca un vot pozitiv ar fi dat o sansa mult mai mare unui Buzau de top, in Romania. Incepand de maine, impreuna cu echipa mea, vom munci, ca si pana acum, sa va imbunatatim viata de zi cu zi si sa identificam si sa derulam cat mai multe proiecte ce pot schimba in bine viitorul orasului nostru. Ca primar, nu cred ca este suficient sa fiu doar un bun gospodar, ci sa am inspiratia, viziunea si energia pentru a asigura un viitor cat mai bun Buzaului. Multumesc din tot sufletul buzoienilor ce si-au sacrificat timpul lor pentru a veni la vot, crezand, ca si mine, in acest proiect! Dar, in continuare, tin sa va asigur ca voi ramane acelasi primar al tuturor buzoienilor, motivat sa schimb lucrurile in bine. Doamne ajuta-ne!”, a scris Constantin Toma pe pagina sa de Facebook.

Prezenta la urne a fost de 10,68% in municipiul Buzau si 43,03 % in comuna Tintesti, iar, conform legii, pentru a fi valabil, la referendum ar fi trebuit sa participe cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, iar cel putin 50% plus unu sa fie de acord cu comasarea celor doua localitati.

Citeste si: Esec major al lui Ciolacu la Buzau, referendumul pus la cale de PSD a esuat. PSD-istii, suspectati ca s-au dedat la fraude

Un partid politic a reclamat la Politie ca cetateni de la marginea Buzaului sunt adusi cu autoturismele la vot de sustinatori ai primarului Constantin Toma (PSD), cel care a initiat referendumul de alipire a comunei sale natale, Tintesti, cu municipiul resedinta de judet. Numarul buzoienilor care au iesit la vot este extrem de mic, de sub 10%. Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.

Conform Politiei Buzau, plangerea se refera la faptul ca mai multi cetateni ar fi adusi la vot cu autoturismele, totul intamplandu-se intr-o zona marginasa a orasului.

In urma acestei sesizari, s-a dispus imediat suplimentarea efectivelor de politisti si de jandarmi, care au verificat daca sesizarea se confirma iar oamenii ar fi adusi la vot cu masinile unor sustinatori ai primarului Toma.

„Garantam tuturor buzoienilor ca politistii sunt in activitate si isi desfasoara activitatile din competenta pentru asigurarea legalitatii procesului electoral la toate sectiile de votare atat in municipiu cat si in localitatea Tintesti”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Buzau, Ane Mari Vrapciu.

Proiectul unificarii celor doua localitati a pornit de la faptul ca Buzaul nu se mai poate extinde pentru a se putea face investitii majore, atat publice cat si private, iar unirea cu comuna Tintesti ar fi asigurat viitorului oras Buzau o suprafata administrativa de 153,4 kilometri patrati, insemnand o crestere de 88,6%, creandu-se conditii pentru dezvoltarea municipiului si atragerea de noi investitori.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Auzit-ati de-un Vilcean care musca din dusman?

Pentru ca se plictisesc teribil prin Parlament, tot scotand bilute din nas sau accesand de…

3 ore ago

Cum arata Vovciank, un alt oras pe care Rusia vrea sa-l „elibereze”. Peste 14.000 de oameni au fost stramutati din casele lor

Imagini teribile cu cartierele din orasul Vovciank, atacat puternic de Rusia. Numeroase blocuri de locuinte…

24 de minute ago

Turbulente grave pe un zbor Londra-Singapore: un mort si 30 de raniti. Victimele nu purtau centura de singuranta

O persoana a murit si alte peste 30 au fost ranite intr-un zbor Singapore Airlines…

2 ore ago

Judecatoarea lui Pascu se transfera de la Mangalia la Constanta. CSM i-a aprobat solicitarea

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, cea care gestiona dosarul accidentului de la 2 Mai, de care…

O oră ago

In ce consta „sanctiunea maxima” pentru deputatul Vilceanu, dupa ce l-a batut pe deputatul Roman: Salariu mai mic cu 50% si reducerea timpului de vorbire in Parlament

Comisia juridica din Camera Deputatilor a aprobat, marti, la solicitarea Biroului Permanent, o sanctiune maxima…

2 ore ago