Oficial: „Republica Moldova ar putea fi PRELUATA de Moscova”

externe

Republica Moldova ar putea fi preluata de catre Moscova, asa cum s-a intamplat in cazul Crimeei si, recent, in regiunile Donetk si Lugansk, in momentul in care vor fi comise greseli, a declarat Dorin Chirtoaca, primarul Chisinaului si prim-vicepresedintele Partidului Liberal.

„Moscova evident sta la panda si in momentul in care vor fi comise greseli, Moldova ar putea fi preluata exact cum a fost preluata Crimeea sau acum regiunile Donetk si Lugansk”, a declarat primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, pentru RFI, citat de Mediafax.

Oficialul moldovean a atras atentia ca mentinerea instabilitatii in Republica Moldova „nu doar ar da satisfactie Rusiei, dar ar fi preluata destul de rapid si fara mari dificultati de catre Federatia Rusa”.

Dorin Chirtoaca a declarat ca nu are emotii cu privire la votul de joi, din Parlament, cu privire la echipa premierului desemnat, Valeriu Strelet. Primarul Chisinaului a afirmat ca este de parere ca „lumea constientizeaza ca o asemenea situatie nu poate trena la nesfarsit pentru Republica Moldova, intrucat este chiar periculos”.

„Guvernul care se formeaza astazi, in cazul in care vom da dovada de coerenta, de corectitudine, de consecventa, in cazul in care va fi respectat acordul coalitiei, care este unul corect, echilibrat (…), deci toate astea impreuna sper sa dea sansa ca timp de trei ani si jumatate pana la alegerile parlamentare oamenii sa recapete increderea in integrarea europeana (…)”, a mai spus Dorin Chirtoaca.

Cat priveste provocarile Guvernului condus de candidatul la functia de premier, liberal-democratul Valeriu Strelet, Chirtoaca a afirmat ca, pentru Republica Moldova, este o oportunitate si o provocare sa incheie o perioada similara celei de care Romania a avut parte intre anii 2000-2004 si sa inceapa un parcurs asemanator cu cel al anilor 2004-2014.

„Adica sa ne despartim de perioada cand totul era la cheremul politicienilor, cand prin ordine si telefoane date prin firul rosu, cum se mai spunea pe atunci sau inclusiv indicatii de la Moscova venite, se hotarau multe lucruri la nivel de tara, respectiv trecerea spre o alta forma de guvernare, unde totusi, puterile devin separate in stat si justitia devine independenta”, a conchis Dorin Chirtoaca.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: