Oficial, Romania are un guvern de infractori. Darius Valcov, spagarul din cimitire, este angajat la Palatul Victoria: „M-am intalnit de foarte multe ori cu el in guvern”

news

Fostul senator si ministru al Finantelor, Darius Valcov, trimis in judecata in mai multe dosare penale, lucreaza la Guvernul Romaniei pe un post de consilier, potrivit ministrului Paul Stanescu.

Noul ministru al Dezvoltarii Regionale si Fondurilor Europene, Paul Stanescu, a declarat, sambata, la Slatina, ca Darius Valcov este consilier al vicepremierului fara portofoliu, Marcel Ciolacu.

„Darius Valcov este consilier la Guvern si m-am intalnit de foarte multe ori cu el acolo. Este consilierul vicepremierului Marcel Ciolacu. Ma intalnesc cu el la Guvern si nu pot sa nu spun lucrul acesta”, a afirmat Stanescu, citat de Mediafax.

Darius Valcov, fost primar de Slatina si fost membru al PD-L, a trecut la PSD, de unde a fost adus ca ministru al Finantelor de catre Victor Ponta.

Cand a devenit ministru al Finantelor, Valcov a avut mai multe contre cu FMI, el fiind unul dintre cei care a sustinut ca Romania nu mai are nevoie de un program economic cu institutiile financiare internationale.

Darius Valcov este trimis in judecata de procurorii DNA in mai multe dosare privind fapte de coruptie atat din perioada in care era primar al Slatinei, cat si de cand era senator si ministru.

Primul dosar al lui Darius Valcov, in care este judecat dupa ce ar fi cerut de la o firma de constructii 20% din valoarea unor contracte publice, se judeca la instanta suprema din mai 2015. Procesul a ajuns la al 27-lea termen, fiind audiati inculpatii si o serie de martori

Acest al doilea dosar a fost trimis initial spre judecata Tribunalului Bucuresti, insa in ianuarie 2016 instanta a decis ca nu este competenta sa judece acest caz si a trimis dosarul la Tribunalul Olt. Acolo, procesul se afla deja la al 18-lea termen de judecata, au fost audiati mai multi martori din rechizitoriu, inclusiv cu mandat de aducere, iar unul dintre inculpati a cerut recuzarea judecatoarei Otilia Chirita, cerere respinsa de un alt complet de judecata.

Al treilea dosar al lui Darius Valcov este inca la DNA. In iunie 2015, DNA anunta ca procurorii au inceput urmarirea penala in cazul lui Valcov dupa ce, in perioada noiembrie-decembrie 2012, fostul primar de Slatina i-a cerut administratorului unei societati comerciale (denuntator), suma de 2.500.000 lei, reprezentand aproximativ 10-15% din sumele incasate de firma de la Primaria Slatina, in baza unui contract semnat anterior. Conform DNA, in perioada 21 ianuarie 2013-13 iunie 2013, Valcov a primit in mai multe transe, de la respectiva societate, printr-o firma intermediara, suma de 2.146.270 de lei, in schimbul interventiei pe langa factori de decizie din cadrul Primariei Slatina, astfel incat denuntatorul sa nu aiba probleme in derularea contractului si sa primeasca banii la timp pentru lucrarile efectuate.

In aceste anchete penale au parvenit si informatii absolut incredibile despre felul in care se intalnea cu ceilalti suspecti. Conform procurorilor, acesta se intalnea cu suspectii in cimitire pentru a lua mita, primind „comisionul” in transe cuprinse intre 400.000 si un milion de lei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: