Oficiali britanici au trimis din greseala documente secrete destinate Pentagonului unui aliat al lui Putin

externe

londra, marea britanie

Oficiali din cadrul Ministerului britanic al Apararii au trimis din greseala e-mailuri care contineau informatii clasificate catre Mali, o tara africana cu legaturi foarte stranse cu Rusia, scrie The Times.

Potrivit jurnalistilor, motivul a fost o banala neatentie. Chestiunea este ca oficialii britanici au vrut sa comunice prin e-mail cu Pentagonul, care foloseste numele de domeniu „.mil”. Cu toate acestea, britanicii au facut o greseala si au trimis un mesaj catre numele de domeniu „.ml” din Mali.

Potrivit The Times, majoritatea e-mailurilor trimise de britanici in Mali contineau informatii banale, cum ar fi datele la care oficialii se aflau in vacanta. Cu toate acestea, alte documente contineau descrieri detaliate ale cercetarilor britanice in domeniul rachetelor hipersonice. Ministerul britanic al Apararii a lansat o ancheta.

Jurnalistii au atras atentia asupra faptului ca nu este prima data cand scrisori au fost trimise din greseala in Mali. Astfel, incalcarea datelor a fost descoperita de Johannes Zurbier, un antreprenor olandez de internet cu care Mali a incheiat un contract pentru a gestiona domeniul „.ml”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: