Oficialii americani au bagat spaima in pesedisti. Parlamentul a aprobat in mare viteza achizitia sistemului de rachete Patriot

news

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat marti cu 279 de voturi „pentru”, unul „impotriva” si o abtinere proiectul de lege pentru realizarea „Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol” aferenta programului de inzestrare esential „Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM)”.

Comisia de aparare a Camerei Deputatilor a dat, marti, in unanimitate, raport favorabil proiectului de lege al Guvernului pentru inzestrarea Armatei prin care vor fi achizitionate rachetele sol-aer Patriot, a anuntat ministrul Apararii, Mihai Fifor.

Proiectul a avut un amendament pur tehnic, dupa cum a mentionat Fifor.

„Am obtinut un vot in unanimitate pentru acest program, program aprobat deja in Senat in sedinta de plen. Este dovada ca atunci cand discutam de programele majore de inzestrare nu exista probleme care tin de politica, ci exista o singura politica si aceasta este politica nationala in domeniul apararii, un program pe care noi ni l-am asumat si prin programul de guvernare si anume acela de a ramane un partener strategic credibil si foarte serios in regiunea Marii Negre si in zona NATO, dar mai ales in Parteneriatul strategic pe care il avem cu SUA”, a spus Mihai Fifor.

Potrivit ministrului Apararii, odata cu aceasta etapa se inchide partea legislativa a acestui proiect, urmand ca partea romana sa semneze contractul cu Guvernul Statelor Unite cel mai probabil pana la data de 1 decembrie.

Camera Deputatilor este for decizional pentru acest proiect de lege, care a fost adoptat luni de Senat.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, a declarat, luni, ca secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, l-a intrebat ce s-a intamplat cu cvorumul de la sedinta precedenta a Comisie de Aparare din Senat, pe a carei ordine de zi se afla proiectul de lege privind achizitia rachetelor Patriot.

Intrebat daca a discutat cu Tillerson achizitia rachetelor Patriot, Melescanu a raspuns ca nu. „Insa m-a intrebat cum a fost cu cvorumul, saptamana trecuta, si i-am spus ca sunt probleme de cvorum, din cand in cand. In niciun caz nu se refera la subiectul in sine si coalitia actuala de guvernare are o majoritate confortabila in Parlament, deci probabil cum i-am spus eu: saptamana viitoare, deci azi vom avea si avizul cu raportul comisiei, dar si posibil adoptarea in plenul Senatului”, a precizat Melescanu, luni, inaintea sedintei Comisiei de Aparare din Senat, in care se va discuta achizitia rachetelor Patriot, citat de Mediafax.

Radu Tudor de la Antena 3 a confirmat, dupa decizia de luni a Senatului, ca absenta de saptamana trecuta a fost cauzata de un ordin al lui Dragnea.

„Au primit ordin de la cel mai inalt nivel sa nu se prezinte in comisie. Aceasta majoritate a demonstrat ca se poate juca cu apararea nationala in urma hachitelor unuia. E o lectie invata pentru PSD”, a declarat Tudor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: