Oficialii europeni, la Kiev, la doi ani de razboi. „Sustinem cu tarie Ucraina”

externe

Agentia France Presse (AFP) transmite ca presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat sambata „rezistenta extraordinara a poporului ucrainean”, la sosirea sa intr-o noua vizita la Kiev, exact la doi ani de la inceputul invaziei pe scara larga a Rusiei in Ucraina, relateaza AFP.

„La Kiev pentru a marca al doilea an de razboi al Rusiei impotriva Ucrainei. Si pentru a celebra rezistenta extraordinara a poporului ucrainean”, a scris Von der Leyen pe retelele de socializare.

„Mai mult ca niciodata, sustinem cu tarie Ucraina. Financiar, economic, militar, moral. Pana cand tara va fi in sfarsit libera”, a adaugat ea.

Videoconferinta G7, prezidata de Giorgia Meloni, de la Kiev

Alaturi de Ursula von der Leyen, s-au mai deplasat la Kiev sefa guvernului italian, Giorgia Meloni, premierul canadian Justin Trudeau si premierul belgian Alexander De Croo, potrivit Reuters.

Cei patru au calatorit impreuna noaptea trecuta cu trenul din Polonia vecina, a precizat guvernul italian intr-un comunicat.

Meloni urmeaza sa gazduiasca in cursul zilei o videoconferinta de la Kiev, care va implica lideri din Grupul celor sapte democratii majore (G7), presedintele ucrainean Volodimir Zelenski fiind invitat la randul sau sa se alature discutiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: