externe

Oficialii SUA adancesc misterul despre „obiectele” doborate: „Nu stim cum ramaneau in aer, nu au sisteme de propulsie”

Oficialii Statelor Unite au dezvaluit, luni, noi detalii despre obiectele care au fost doborate in ultimele zile, anunta CNN.

Armata americana a doborat duminica dupa-amiaza un obiect aflat la mare altitudine deasupra lacului Huron, a anuntat Pentagonul. Un alt obiect neidentificat a fost doborat sambata deasupra nordului Canadei, iar vineri, un obiect neidentificat a fost doborat in spatiul aerian al Alaskai.

Toate cele trei obiecte pareau diferite, potrivit a doi oficiali americani. Un oficial a spus ca aveau aproximativ aceeasi dimensiune. Doi oficiali au declarat ca se crede ca niciunul dintre cele trei obiecte nu a avut propulsie, desi epava trebuie inca examinata pentru a fi siguri.

„Nu sunt in masura sa spun cum raman in aer. Ar putea fi un balon de tip gazos in interiorul unei structuri sau ar putea fi un fel de sistem de propulsie. Dar, in mod clar, sunt capabile sa ramana in aer”, a declarat duminica comandantul NORAD, generalul Glen VanHerck.

Mai multi oficiali au declarat ca se crede ca obiectele doborate in Alaska si deasupra Canadei au avut incarcaturi utile, ceea ce inseamna ca obiectul transporta ceva.

Presedintele Joe Biden l-a insarcinat pe consilierul pentru securitate nationala Jake Sullivan sa conduca „o echipa inter-agentii care sa studieze implicatiile politice mai largi pentru detectarea, analiza si eliminarea obiectelor aeriene neidentificate care prezinta fie riscuri de siguranta, fie de securitate”, a declarat luni purtatorul de cuvant al securitatii nationale, John Kirby.

Grupul – din care fac parte secretarul de stat Antony Blinken, secretarul apararii Lloyd Austin si directorul Serviciului National de Informatii, Avril Haines – are sarcina de a angaja „omologii lor relevanti pentru a face schimb de informatii si pentru a incerca sa obtina si perspectivele lor”, in timp ce administratia va informa intre timp membrii Congresului si oficialii locali, a precizat Kirby.

Kirby, care este coordonatorul pentru securitate nationala al Casei Albe pentru comunicare strategica, a mai spus ca niciunul dintre cele mai recente trei obiecte doborate nu reprezenta o amenintare pentru persoanele de la sol, nu trimitea semnale de comunicatii, nu prezenta semne de „ca este manevrat sau ca avea vreo capacitate de propulsie” si nu era dotat cu echipaj uman.

Toate cele trei misiuni de doborare au fost finalizate „cu succes si in siguranta”, iar eforturile de recuperare sunt in curs de desfasurare, desi administratia a recunoscut ca toate cele trei obiecte au fost doborate „in teren destul de indepartat – gheata si salbaticie”, ceea ce a complicat eforturile de recuperare a ramasitelor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Lamborghini a lansat, pentru pasionatii de masini melomani, discuri pe vinil cu zgomotul facut de legendare motoare V-12 – VIDEO

Lamborghini a creat un pick-up in editie speciala in colaborare cu Technics.Pick-up-ul este marcat cu…

14 minute ago

Estonia ia in calcul trimiterea de trupe in Ucraina, desi NATO se opune unei astfel de masuri

Potrivit unor informatii ale consilierului prezidential estonian pe probleme de securitate Madis Roll, publicate de…

29 de minute ago

Extremistii israelieni au incendiat camioanele cu ajutoare pentru Gaza, la cateva ore dupa ce au jefuit un convoi

Israelienii extremisti au incendiat doua camioane care transportau ajutoare umanitare din Iordania catre Gaza. Camioanele…

44 de minute ago

Seful diplomatiei americane, Antony Blinken, face astazi o vizita-surpriza in Ucraina, pentru a da asigurari privind ajutorul SUA

Seful diplomatiei americane, Antony Blinken, a sosit marti dimineata la Kiev pentru o vizita surpriza…

59 de minute ago

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

13 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

9 ore ago