news

Ofiter MAI, arestat dupa ce a incendiat noua masini in Galati din cauza geloziei. Cum a incercat sa-si acopere urmele

Un ofiter din cadrul unei unitati militare a MAI din judetul Galati a fost arestat preventiv dupa ce, pe fondul geloziei, a provocat un incendiu care a distrus noua masini aflate in parcarea unui bloc din municipiul Galati, informeaza, miercuri, Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Iasi.

Potrivit sursei citate, in cursul zilei de 26 octombrie, procurorul militar de caz din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Iasi a dispus punerea in miscare a actiunii penale si formularea unei propuneri de luare a masurii arestarii preventive pe o perioada de 30 de zile a inculpatului avand gradul de capitan, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunilor de distrugere, tulburarea ordinii si linistii publice, fals intelectual si abuz de autoritate.

„La data de 12.10.2021, in jurul orei 22,07, in timp ce se afla in timpul liber, pe fondul geloziei, a incendiat autoturismul (…) parcat in fata scarii (…) folosind un pet de 2,6 litri benzina achizitionat in aceeasi seara, la ora 21,47 (…), incendiul propagandu-se si distrugand alte opt autoturisme, precum si usa din termopan cu accesoriile sale de la intrarea in bloc. Amploarea incendiului extins la cele noua autoturisme si la usa de acces in blocul susmentionat, exploziile diferitelor pneurilor si ale diferitelor obiecte a cauzat tulburarea grava a ordinii si linistii publice”, se precizeaza intr-un comunicat al Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Iasi.

Procurorii mai sustin ca, prin incalcarea sarcinilor de serviciu, inculpatul l-a determinat in aceeasi noapte pe un subaltern al sau sa intocmeasca, fara vinovatie, un proces verbal de control in fals in registrul de control de la Prefectura Galati. A doua zi, capitanul a intocmit personal un proces verbal in fals in registrul de control la Agentia Galati a BNR, solicitandu-i apoi unei subalterne sa declare in fals ca in noaptea precedenta ar fi fost controlata de el in timpul serviciului.

Propunerea procurorului militar de caz a fost admisa de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Militar Iasi, dispunandu-se arestarea preventiva a inculpatului militar pe o perioada de 30 de zile.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

14 secunde ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

15 minute ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

30 de minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

45 de minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

O oră ago