Ofiterii dati afara de Dragnea si Carmen Dan revin la sefia Politiei Romane. Fifor il va reinstala in functie chiar pe cel pe care l-a schimbat

news

Surse din Ministerul de Interne anunta ca noul sef al Politiei Romane va fi Liviu Vasilescu, fostul sef al Directiei de Operatiuni Speciale (DOS), sau Bogdan Despescu, care a mai fost in fruntea institutiei.

Conform surselor citate de g4media.ro, Viorica Dancila nu a decis deocamdata care dintre cei doi va prelua conducerea, insa aceleasi surse au explicat ca, indiferent de cine va fi ales, celalalt ii va fi adjunct.

Liviu Vasilescu a fost schimbat din functia de sef al Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei din Romania, in aprilie 2018, si mutat la Directia de Arme si Munitii. Directia de Operatiuni Speciale era una dintre institutiile-cheie cu care lucra DNA dupa decizia Curtii Constitutionale, prin care SRI a fost scos din anchetele penale.

Sub conducerea lui Vasilescu, Directia de Operatiuni Speciale a functionat eficient, fara ca informatiile despre filajele si interceptarile realizate prin acesta directie sa ajunga la politicieni, au explicat aceleasi surse. Miza schimbarii conducerii DOS ar fi fost dorinta lui Liviu Dragnea de a avea control asupra acestei structuri esentiale din Politia Romana in relatia cu DNA.

Bogdan Despescu a mai detinut functia de inspector general al IGPR din decembrie 2015 pana in ianuarie 2018, cand a fost demis ca urmare a scandalului declansat de cazul unui politist de la Brigada Rutiera a Capitalei, Eugen Stan, acuzat ca este pedofil.

Despescu a fost atunci schimbat din functie la cererea ministrului de Interne, Carmen Dan, de catre premierul interimar Mihai Fifor, dupa demisia Guvernului Tudose. La scurt timp de la revocarea sa, Despescu a afirmat ca detinea date inca de la finalul anului 2017 despre intentia lui Carmen Dan de a-l demite, iar incidentul cu prolitistul pedofil a fost o oportunitate speculata si un veritabil pretext.

Prin urmare, acelasi Fifor, de data aceasta in calitate de ministru de Interne, va fi nevoit sa il reinstaleze in functie pe Despescu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: