Olaf Scholz, cel mai impopular cancelar german din ultimele decenii: doar 20% dintre germani sunt multumiti de activitatea lui

externe

Olaf Scholz, industria de aparare, Rusia, Europa, dezvoltata

Rezultatul unui sondaj realizat de institutul de sondare a opiniei publice Infratest dimap pentru postul de radio si televiziune ARD releva ca doar 20% dintre cetatenii germani se declara multumiti de actiunea guvernamentala a cancelarului Olaf Scholz.

Cifra marcheaza minimul istoric atins de un sef al executivului federal de la inceputul acestui sondaj, in 1997.

Popularitatea lui Scholz a scazut cu opt puncte din noiembrie anul trecut. Dupa cum subliniaza ARD, rezultatul este deosebit de socant deoarece vine la a doua aniversare de la semnarea pactului prin care Partidul Social-Democrat german (SPD), Verzii si Partidul Liberal-Democrat (FDP) au format guvernul condus de Scholz.

Doar un procent neschimbat de 1% dintre cei intervievati de Infratest dimap se declara „foarte multumiti” de actiunea executivului, in timp ce numarul celor care sunt „multumiti” scade de la 22% la 16%. Cei „usor multumiti”, insa, au crescut de la 36 la 37%, iar cei „absolut nemultumiti” au crescut de la 40 la 45%.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: