Olanda face un pas mare in fata: trimite arme grele si blindate in sprijinul rezistentei din Ucraina

externe

Tarile de Jos vor sustine Ucraina cu arme grele, precum vehicule blindate, a anuntat premierul olandez Mark Rutte marti, pe Twitter, informeaza dpa, citata de Agerpres.

Acest lucru a fost promis in timpul unei convorbiri pe care Rutte a avut-o la telefon cu presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

„Livrarea de materiale (militare) aditionale mai grele” este de asemenea analizata impreuna cu aliatii, a informat premierul olandez.

Ministrul apararii al Tarilor de Jos, Kajsa Ollongren, a declarat la postul NOS TV ca „o noua faza a razboiului din Ucraina incepe, dupa ce Vladimir Putin a lansat ofensiva in Donbas”. „Vom continua sa sprijinim Ucraina”, a declarat ea.

Tarile de Jos au promis livrari de arme Kievului la scurt timp dupa declansarea invaziei ruse in Ucraina, pe 24 februarie. In ultimele patru saptamani, guvernul olandez nu a publicat in mod deliberat nicio informatie despre aceste transporturi de arme.

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie si numeste atacarea tarii vecine drept „operatiune militara speciala” pentru „demilitarizarea” Ucrainei si eradicarea celor pe care ii califica drept nationalisti periculosi. Kievul si Occidentul acuza Moscova de agresiune neprovocata.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: