Olguta a ramas fara loc de munca. Dancila, anunt furios referitor la decizia presedintelui Iohannis privind remanierea

politica

Premierul Viorica Dancila a anuntat vineri, in debutul sedintei de guvern, ca presedintele Iohannis ia- spus ca nu accepta sa ii numeasca pe Lia Olguta Vasilescu si Mircea Draghici in functiile de ministri ai Dezvoltarii si, respectiv, al Transporturilor.

„Presedintele a confirmat azi, inca o data, daca mai era nevoie, ca nu poate sa isi exercite rolul constitutional de mediator. Fiecare iesire are puternice accente politice, singura preocupare e sa atace PSD. I-am solicitat o discutie in privinta numirii ministrilor Dezvoltarii si Transporturilor. Era firesc sa avem o decizie in acest sens de indata ce CCR a aratat ca trebuie sa avem decizie. Presedintele mi-a spus ca nu va da curs celor doua propuneri, fara nicio explicatie, dand dovada ca vrea blocarea activitatii Guvernului”, a declarat Dancila.

Seful statului i-a respins initial, dupa remanierea din noiembrie, pe Ilan Laufer la Dezvoltare si Lia Olguta Vasilescu la Transporturi, noile propuneri ale premierului Viorica Dancila fiind Lia Olguta Vasilescu pentru portofoliul de ministru al Dezvoltarii si Mircea Draghici pentru Transporturi.

A doua oara, presedintele a anuntat ca va lua decizia dupa 1 decembrie. Totusi, in data de 7 decembrie, presedintele amanat din nou luarea unei decizii pe motiv ca asteapta decizia Curtii Constitutionale.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: