Olguta sare la bataie impotriva lui Basescu: „Mai renunta la retorica de mardeias de port, Basescule!”

politica

Deputatul PSD Lia Olguta Vasilescu are o noua iesire violenta, de data aceasta la adresa fostului presedinte, Traian Basescu. Ea s-a enervat dupa ce Basescu a declarat ca „ultimii trei ministri ai Muncii i-au furat pe pensionari”.

„Tupeu de Basescu! Minte ca ultimii trei ministri ai Muncii i-au ‘furat pe pensionari’ prin neacordarea cresterii cu rata inflatiei a pensiei, de la 1 ianuarie. Asa cum puteti observa si din articolul de mai jos, in 2017, anul in care am venit noi la guvernare, punctul de pensie a crescut DE DOUA ORI: cu 5,25 la suta de la 1 ianuarie, pentru a acoperi rata inflatiei si 50 la suta din cresterea reala a castigului salarial mediu brut realizat, pana la valoarea de 917,5 lei, si cu 9 la suta in luna iulie, pana la valoarea de 1000 de lei, care sa acopere majorarea IN AVANS cu 6 luni pentru 2018.

Asadar, din 2018 pana in prezent, cresterile la pensii au fost IN AVANS cu 6 luni, ceea ce a insemnat mai multi bani in buzunarul pensionarilor, mai devreme! Nu toti sunt ca tine, preocupati doar de taieri, Basescule! Si mai renunta la retorica de mardeias de port, cu amenintari de genul: ‘i-as calca pe toti in picioare’, ca tu abia mai poti merge pe unde te uiti!”, a scris Olguta Vasilescu pe Facebook.

Traian Basescu a declarat duminica seara ca, in situatia actuala, nu mai este posibila cresterea pensiilor cu 40 la suta, incepand din luna septembrie, si ca Guvernul ar fi trebuit sa indexeze pensiile cu rata inflatiei de anul trecut, inca din luna ianuarie, iar astfel pensionarii ar fi putut sa treaca mai usor peste aceasta perioada in care preturile sunt majorate.

Traian Basescu a spus ca in buget nu sunt bani pentru pensii, asa cum spune ministrul Muncii, ci este doar ”un desen in buget”, iar majorarea pensiilor in septembrie nu mai este posibila.

„Cresterea pensiilor cu 40% este o aberatie. In situatia actuala nu este posibil. Cine este dispus sa urasca, sa o faca. Aceasta doamna care e in Guvern (ministrul Muncii – n.r.) trebuie sa inceteze sa spuna ca are banii in buget. Ii spun eu, domnita draga, oi veni dumneata din societatea civila, dar una e sa ai in buget, alta sa ai bani. Dumneata ai un desen in buget. Dezastru ar fi ca Orban si Iohannis sa se imprumute de bani sa acopere pensii in loc sa imprumute pentru relansarea economiei. Este exclus sa se mareasca cu 40%, cum e greu sa se mareasca si cu 10%. Ar trebui sa fie cinstiti cu pensionarii si de la 1 ianuarie sa le fi dat indexarea cu inflatia. O fac pe cinstitii si pe luptatorii cu pensionarii, dar ultimii 3-4 ministri si-au batut joc de pensionari. I-as calca in picioare pentru tupeul cu care ii mint pe pensionari. Fiecarui pensionar i-ar fi crescut pensia cu 4-5%, dar asa, ce au facut, va crestem in septembrie. Toti au nerusinarea sa ii minta pe pensionari fara sa ne dea o explicatie de ce nu au dat de la 1 ianuarie inflatia anului anterior”, a declarat Traian Basescu, duminica seara, la Romania TV.

Basescu a spus ca guvernantii sustin ca nu scrie niciunde in lege ca aceasta indexare sa se faca de la inceputul anului.

„Legea spune ca anual se va indexa cu inflatia, dar ei vin si spun ca nu zice ca de la 1 ianuarie, ceea ce arata cata demagogie este din partea lor. Acesti mincinosi de ministri ai Muncii nu au facut minim ce au trebuit sa faca, sa dea indexarea cu inflatia anului anterior”, a mai declarat Basescu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: