Olguta si Diana Tusa, campioane la fake-news privind padurile. Ministrul Mediului: „O campanie agresiva si fara precedent in Romania”

news

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a acuzat marti ca in Romania este in plina derulare o ampla campania de dezinformare privind exploatarile forestiere. Campania a fost amplificata de catre reprezentanti de seama ai PSD.

„Sunt o gramada de fake news-uri in aceasta perioada pe tema exploatarilor forestiere. Este o campanie agresiva si fara precedent in Romania, demarata in aceasta perioada grea. Zilnic este lansata si alimentata pe retelele de socializare o avalansa de mesaje toxice. Am vazut si eu poze, video-uri cu zeci de mii de share-uri. Acestea, dragi romani, au un singur scop. Sa va induca tuturor ideea unei catastrofe ecologice in padurile romanesti. Populatia nu are nicio vina. Orice om de buna credinta din Romania, asaltate de mesaje mincinoase imbracate in forma adevarului, nu poate reactiona altfel.

Am ajuns la o stare de dezinformare publica in care orice camion care transporta legal lemne este considerat ilegal. Simpla existenta a transportului de lemne in Romania este dovada jafului de masa lemnoasa din paduri, fara nici cea mai mica dovada ca cei care promoveaza au certitudinea ca acolo s-a produs o ilegalitate. Orice informatie de la Ministerul Mediului este considerata o protejare a cadrului mafiot din tara noastra”, a subliniat Costel Alexe.

El a aratat ca in acest an „niciun tren cu material lemnos, cu busteni nu a fost exportat spre tari din Europa”.

„Au fost multe cazuri rostogolite, finantate cu zeci de mii de euro. As vrea sa ii asigur pe toti cei de acasa ca sunt un om de buna credinta si ca voi face tot ce depinde de mine sa protejam padurile Romaniei.

Tot ceea ce ati vazut pe retelele de socializare in ultima luna sunt doar manipulari. Vreau sa va spun foarte clar: niciun tren cu material lemnos, cu busteni nu a fost exportat spre tari din Europa. Avem o adresa de la Ministerul Transporturilor prin care ni se arata faptul ca niciun tren nu a plecat din Romania. De asemenea, niciun transport de bustean nu a plecat prin alte puncte de descracare”, a mai spus Costel Alexe

„Sunt foarte multi politicieni care au luat cuvantul in aceasta perioada, vorbind public despre paduri, lansand petitii online. Pe politicieni nu-i pot banui de necunoasterea legii, pentru ca asta in mod normal ar trebui sa le fie obiectul muncii. Dar cand promovezi astfel de imagini poti fi acuzat de cinism, de ticalosie, de demagogie, incercand doar sa exploatezi politic o emotie a intregii societati, care ani la rand a vazut ca managementul resursei forestiere in Romania nu a fost valorificata eficient”, a scos in evidenta ministrul Mediului.

Deputatele PSD Lia Olguta Vasilescu si Diana Tusa, sefa a Departamentului Comunicare al PSD, au fost campioane in a distribui informatii false despre tranporturile cu lemne.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: