Olguta si Firea urzesc planuri de razboi. Au boicotat intalnirea de la Neptun, cum arata taberele din PSD

politica

Viorica Dancila, alaturi de Daniel Suciu si Marius Dunca, in opozitie cu garda veche din partid, care incearca sa obtina sustinere. Este situatia din PSD inainte de congresul de saptamana viitoare. Despre impartirea functiilor s-a discutat si la intalnirea informala de la Neptun din acest weekend, precizeaza Mediafax.

La intalnirea informala a liderilor din PSD de la Neptun, membri mai vechi si cu influenta au dorit sa obtina sustinerea premierului Viorica Dancila pentru functiile de presedinte executiv si secretar general in PSD, potrivit unor surse social-democrate. Insa liderul interimar al PSD i-a sustinut pe cei tineri, pentru a da un mesaj ca PSD a inteles ceea ce au transmis cetatenii pe 26 mai.

Astfel, vicepremierul Daniel Suciu a fost sprijinit de premier pentru functia de presedinte executiv al PSD, iar Marius Dunca, fost ministru al Tineretului, a fost sprijinit de Viorica Dancila pentru cea de secretar general.

Vicepremierul Daniel Suciu a confirmat pe Facebook ca va candida, la congresul din 29 iunie, pentru functia de presedinte executiv al PSD, spunand ca demersul sau are loc intr-un moment important pentru partid. Pentru aceeasi functia si-a anuntat candidatura si Daniel Florea, primarul sectorului 5.

Pentru functia de secretar general si-au anuntat candidatura si Codrin Stefanescu, care a mai detinut acest post, liderul PSD Constanta Felix Stroe dar si fostul consilier local la Primaria sectorului 5, Catalin Stochita.

Social democratii au discutat si despre candidatul care va fi propus pentru prezidentiale. Ministrul de Finante Eugen Teodorovici a transmis in sedinta informala de la Neptun ca vrea sa intre in cursa pentru desemnarea prezidentiabilului PSD. Premierul Viorica Dancila a anuntat, dupa sedinta ca sondajele vor fi demarate saptamana viitoare, iar listele sunt pana in acel moment deschise. Alti social democrati care si-au anuntat intentia de a fi testati si care vor intra in sondaje sunt: Serban Nicolae si Liviu Plesoianu.

Sedinta de la malul marii nu a fost lipsita de momente tensionate, spun sursele politice. Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, ar fi transmis ca a obtinut un scor mic in judet tocmai pentru a provoca o schimbare la nivelul conducerii patidului.

Ulterior, Oprisan a fost protagonistul unui schimb dur de replici cu Marcel Ciolacu. Intrebata de tensiunile din aceasta sedinta dintre cei doi, premierul a raspuns dupa sedinta: „ca sunt pareri divergente e normal, si in familie putem avea opinii diferite. Nu trebuie sa vorbeasca un singur coleg si toti sa fie de acord. Au existat discutii nu numai intre Oprisan si Ciolacu, au existat opinii diferite, dar la final toti vom merge in aceeasi directie”.

La Neptun nu au fost prezenti Paul Stanescu, Gabriela Firea si Lia Olguta Vasilescu. Absent si el de la sedinta, Catalin Radulescu a transmis sambata o scrisoare deschisa critica la adresa mai multor lideri care se dezic acum de Liviu Dragnea.

„Nu erati voi cei mai buni oratori sustinatori ai deciziilor, ca doar eram acolo (chiar daca nu eram membru CEx) si v-am vazut pe fiecare , sau atunci era bine pentru ca interesele voastre personale erau satisfacute ? Pai tu Oprisane nu erai ? Tu Zetea, care acum ai devenit un mare critic al modificarilor codurilor penale si ale legilor justitiei nu erai tu oratorul principal care sustineai tot in CEx ? Tu obraznicule de Negoita, iti amintesti cum la unul din CEx-uri spuneai cat de mult il indragesti tu pe Dragnea, cand Mutu ironic a spus ca daca tu il indragesti el il adora? Am inteles acum v-ati impartit din nou pe gasti si vreti sa luati cate o bucata”, a scris Radulescu.

Social-democratii se vor reuni in Congres weekendul viitor, pe 29 iunie, pentru alegerea presedintelui, a presedintelui executiv si a secretarului general.

Deocamdata, pentru functia de presedinte PSD si-a anuntat candidatura actualul presedinte interimar, Viorica Dancila. Ministrul Ecaterina Andronescu a spus, la randul ei, ca nu exclude sa candideze pentru cea mai importanta functie din partid.

Viorica Dancila a preluat interimatul conducerii PSD pe 27 mai, dupa condamanarea lui Liviu Dragnea la inchisoare cu executare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: