Olguta, speriata de cutremur: „Foarte rau s-a simtit, eram in primarie. Au fost cateva atacuri de panica”

news

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca a simtit „foarte rau” noul cutremur care a lovit marti Oltenia.

„Foarte rau s-a simtit. Eu am fost in primarie. Primaria este construita pe structura metalica. Va dati seama ca s-a simtit foarte rau. Au fost cateva atacuri de panica intre functionari, dar din fericire suntem bine.

Nimeni nu a patit nimic si important este ca nicaieri nu am avut niciun fel de paguba.

Am discutat cu cei de la politia locala si ei fac verificari peste tot. Deci nu, nu exista. Nu avem absolut nimic. Nici pe telefonul cetateanului. Nicio sesizare.

Eram am pe hol, vorbeam cu cineva, am ramas tot pe hol, am vazut toti functionarii care au iesit. Nu am incercat sa iesim din cladire au fost 5-6 secunde nu cred ca a fost mai mult. Oamenii s-au calmat si au intrat inapoi in cladiri”, a declarat Lia Olguta Vasilescu la Antena 3.

Cutremurul cu magnitudinea 5,7, produs marti dupa-amiaza in judetul Gorj, a fost urmat intr-un interval de aproape 15 minute de doua seisme, cu magnitudini de 3,5 si 3,4 pe Richter, potrivit Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP).

Cea mai importanta replica, de 3,5 pe Richter, s-a produs la ora locala 15:29, la adancimea de 5 km, respectiv la 101 km sud-vest de Sibiu, 103 km nord-vest de Craiova, 133 km vest de Pitesti, 169 km est de Timisoara si 181 km sud de Cluj-Napoca.

Cel de-al doilea seism a avut magnitudinea de 3,4 si s-a produs la adancimea de 10 km, la 100 km nor-vest de Craiova, 110 km sud-vest de Sibiu, 138 km vest de Pitesti, 167 km sud-est de Timisoara, 187 km sud-est de Arad si 189 km sud Cluj-Napoca.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 s-a produs, marti, la ora locala 15,16, in Oltenia, judetul Gorj, potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INCDFP) pe pagina sa de Facebook.

Seismul s-a inregistrat la o adancime de 40 de kilometri si a fost localizat la 102 km nord de Craiova, 120 km sud-vest de Sibiu si 146 km vest de Pitesti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: